Agurke pickles
Det er godt , at have lidt Agurke pickles på lager. Pickles kan bruges blandt andet til hjemmelavet remoulade. Som pynt på smørrebrød og tilbehør til varme retter.
Agurke pickles er lavet af store drue agurker, grønne bønner, gulerødder, rød peberfrugt samt små løg.
Andre gode sylte opskrifter: Sprøde asier, Min mors syltede rødbeder og Syltede krydder agurker
.
Tips
Du kan godt lade være med , at tilsætte atamon. men så skal agurke pickles opbevares i kølskabet. holdbarheder er heller ikke så lang.
Små løg kan være små alm løg, små rødløg, chalotteløg f.eks.
i stedet for rørsukker kan bruges alm sukker.
I stedet for at bruge koriander frø mm kan du bruge ca. 1 spsk. sylte krydderi blanding.
Agurke pickles
500 gr store drueagurker
150 gr små løg
1 rød peber
200 gr grønne friske bønner
2 gulerødder
saltlage:
1½ l vand
2 dl groft salt
eddikelage;
5 dl hvidvins eddike
1 dl vand
250 gr rørsukker
½ tsk. atamon
1 tsk. hele peber korn
1 tsk. hele koriander frø
1 tsk. hele sennaps frø
2 dildskærme.
- Rens grøntsagerne og pil løgene
- skær gulerødder i skiver
- peberfrugten i tern
- bønnerne i 1 cm stykker
- skær drueagurkerne i tykke skiver..
- læg grøntsagerne til Agurke pickles i en skål med låg sammen med de hele små løg.
- saltlage
- kog en lage af salt og vand, og afkøl det
- hæld den lunket saltlage over grøntsagerne i skålen.
- Sæt skålen koldt i et døgn.
- næste dag
- Hæld grønsagerne i en si og lad dem dryppe af.
- Hæld grønsagerne i en ren gryde
- hæld vand på til de er knapt dækkede.
- bring dem i kog og lad dem små koge i 2 min.
- ta 2 rengjorte sylteglas på ca. 1 liter hver.
- fordel peberkorn, koriander, sennepsfrø og dildskærme i de to glas
- Tag grøntsager op med en hulske og fordel grønsagerne i glassene.
- eddikelage
- kog en lage af hvidvinseddike, vand og sukker.
- nå den har kogt tages den fra varmen, og atamon tilsættes.
- lagen hældes over grøntsagerne i glassene,
- som lukkes straks.
- sæt dem til afkøling på et viskestykke.
- opbevar Agurke pickles mørkt og køligt.
❤