vindruekage
Efterårs bagværk

Vindruekage

kage med vindruer og marcipan

Der er så mange klaser med dejlige vindruer i drivhuset i år. – Det er helt vildt så mange…… – Vi har presset en hel del til most. – Men der er flere endnu……. Det er små søde grønne vindruer, som jeg fandt ud af var gode i kage…. – Nemlig denne her helt skønne Vindruekage. Meget lækker kage med marcipan og vindruer.

Så har du også mange vindruer i drivhuset ???? – Så prøv denne her vindruekage…. Den er rigtig go

Vindruekagen spises med vanilje is, flødeskum eller creme fraiche og gerne lun.

Andre opskrifter med vindruer : Vindrue gelé og saft og Waldorfsalat

Tips

Du kan bruge små hele eller halve vindruer hvor kernerne er taget ud.

En kage er bagt, når den linder fra kanten af formen. Du behøver ikke stikke i en kage med en strikkepind. Men se om den er lindet fra formen

Perlesukkeret kan undlades



Vindruekage



125 gr smør

250 gr sukker

75 gr marcipan skåret i små stykker

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker se Vanilje

3 æg

1 tsk. bagepulver

200 gr mel

Fyld:

 ca. 250 gr små hele vindruer eller halve vindruer

1 spsk. sukker

1/4 tsk vaniljepulver

nødde eller mandelflager

1 spsk. perlesukker



  1. Pisk smør, sukker, æg, marcipan, vanilje og sammen et par minutter til det er luftigt og hvidt.
  2. bland mel og bagepulver i dejen
  3. rør langsomt til melet er væk pisk, derefter kraftigt et øjeblik.
  4. hæld dejen i en smurt springform eller tærteform. ca. ø 26 – 28 cm
  5. Fyld
  6. kom vindruer over dejen i forman..
  7. bland sukker og vaniljepulver
  8. drys det over dejen.
  9. drys lidt nødde eller mandelflager
  10. drys perlesukker over på
  11. bag kagen i ca. 40 – 50 min ved 175 grader. Eller til dem linder fra kanten og er fin brun
  12. denne lækre kage med vindruer og marcipan spises med vanilje is, flødesku, eller creme fraiche

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×