Sveske mos
Sveske mos til fyld i kager og til desserter
Denne her sveske mos bruger jeg selv til min sveske lagkage. En lækker lagkage med svesker, madeira og makroner. Men mosen den kan bruges som fylde i mange kage og i desserter. Der tænker jeg på en god gærkringle, fastelavnsboller, horn, svesketærte og lagkage f.eks. Eller måske en lækker trifli med sveske mos.
Den er utrolig nemt , at lave sin egen sveskemos – næsten uden sukker.
Opskriften på Min sveske lagkage
Tips
Er sveskerne nogle hård nogle af slagsen, kan de med fordel sættes i blød et par timer.
Er mosen for tyk i det rør den op med lidt vand eller måske madeira, portvin eller sherry. Det bliver den bestemt ikke være af.
Lyshygge.dk – Nyd de små glimtSveske mos
200 gr bløde svesker uden sten
1½ dl vand
2 spsk. sukker
- Klip sveskerne i små stykker med en saks
- kom dem i en tykbundet gryde, sammen med vand og sukker
- kog mosen under omrøring til sveskerne er kogt lidt ud og den er stiv.
- hæld den i en skål og sæt den til afkøling.
- rør det evt. op med lidt vand eller madeira, portvin eller sherry.
❤