grundopskrifter

Sveske mos

[lotos_likes]

Sveske mos til fyld i kager og til desserter

Denne her sveske mos bruger jeg selv til min sveske lagkage. En lækker lagkage med svesker, madeira og makroner. Men mosen den kan bruges som fylde i mange kage og i desserter. Der tænker jeg på en god gærkringle, fastelavnsboller, horn, svesketærte og lagkage f.eks. Eller måske en lækker trifli med sveske mos.

Den er utrolig nemt , at lave sin egen sveskemos – næsten uden sukker.

Opskriften på Min sveske lagkage

sveske mos

Tips

Er sveskerne nogle hård nogle af slagsen, kan de med fordel sættes i blød et par timer.

Er mosen for tyk i det rør den op med lidt vand eller måske madeira, portvin eller sherry. Det bliver den bestemt ikke være af.

Lyshygge.dk – Nyd de små glimt

Sveske mos



200 gr bløde svesker uden sten

1½ dl vand

2 spsk. sukker



  1. Klip sveskerne i små stykker med en saks
  2. kom dem i en tykbundet gryde, sammen med vand og sukker
  3. kog mosen under omrøring til sveskerne er kogt lidt ud og den er stiv.
  4. hæld den i en skål og sæt den til afkøling.
  5. rør det evt. op med lidt vand eller madeira, portvin eller sherry.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×