Squash klatter med ost
Hvert år når den første squash kommer i haven. Skal jeg simpelthen have en gang squash klatter med ost – Det er et must !!!! De smager bare så godt. Som de er eller med marmelade på. Især Solbær marmelade, Ribs syltetøj eller Solbær marmelade med rom og vanilje
Squash klatter eller squash klatkager er en fantastisk måde at bruge squash når der vrimler frem i haven. Revet squash, revet ost og peber, er en rigtig god kombination.
Tips
Man kan variere ved at komme friske hakket krydderuter i dejen f.eks. persille, oregano, merian eller basilikum
Erstat lidt af melet med lidt grovere mel f.eks. grahamsmel.
Du behøver ikke , at komme fedtstof på panden mere en den første omgang squash klatter. Når panden er godt varm går det som en leg.
De smager også skønt til dessert, eller bare et lille extra måltid. Spis dem uden noget eller f eks med solbærsyltetøj eller ribssyltetøj.
Squash klatter med ost
1 squash ca 300 gr
4 æg
150 gr revet ost
1½ dl mælk
1 tsk. salt
frisk kværnet peber
ca 275 gr hvedemel
flydende margarine eller smør til stegning.
- Vask og riv squashen groft.
- Riv evt. osten
- bland det samme i en skål med , æg, mælk, sukker, salt og peber.
- Rør mel i, dejen skal være tyk i det.
- varm en pande godt op med flydende margiring.
- sæt med en ske 3-4 klatter på panden og steg dem til de er fine brune på undersiden og halvt bagt op oversiden.
- vend dem og bag den fine brune op den anden side.
- læg den i et fad og hold dem varme til de skal spises.
❤