
Sød chilisovs🌶

Hvad man kan ikke bruge de kære og lækre blommer til. Som i år hænger i tusindtal på vores blomme træer. Her er de blevet brugt til den rigtig fantastisk sød chilisovs🌶. Den er utrolig nem, at lave at lave sin egen hjemmelavet chilisovs. Den er mild, med en dejlig afrundet smag. Kan bruges som smags tilsætning i dressinger, i madretter og som tilbehør.
Jeg er ikke så vild med stærkt mad og stærke chilier. Man må gerne smage der chili mm – Men det må ikke være stærkt….. Sådan er vi jo forskellige heldigvis, det er jo også meget godt ……..
Andre gode sylteopskrifter : Sprøde asier, Syltede krydder agurker eller Syltede rødløg

Tips
Når du har brugt af den hjemmelavet chilisovs, vil jeg anbefale at du opbevare den i kølskabet. Så er den holder den sig frisk længe.
Hvis du ønsker en stærkere chilisovs tilsæt lidt mere chili og ingefær.
Du kan udlade atamon, men så skal det opbevares i køleskabt. Så er kun holdbart i en uges tid
Sød chilisovs🌶
10 mindre blommer
2 røde chilier
3 fed hvidløg
1 spsk. fint revet frisk ingefær
skal af 1 øko lime
saft af 2 lime
3 dl rørsukker
1 dl hvidvins eddike
1 tsk. atamon
- Vask og udsten blommerne
- skær dem i mindre stykker.
- kom dem i en gryde
- vask og pil kernerne ud af chilierne
- skær og dem i små stykker
- kom også dem i gryden-
- hvidløgs fed pilles og skæres i små bitte stykker
- de kommes også op i gryden
- Ingefæren skrælles og rives fint
- det kommes i gryden sammen med revet lime skal og limesaft.
- rør sukker og hvidvins eddike tilsættes.
- det hele koges svagt i ca. 15 minutter
- Tag det fra varmen og tilsæt atamon
- hæld det i en blender
- blendt det lidt, men ikke helt ud til mos. Der skal være små bitte chili stykker, at se
- Hæld det på en rengjort og atamon skyllet lille glas flaske.
- luk straks flasken og sæt den til afkøling.
- opbevares mørkt eller i køleskabet
❤

