Paneret flæsk med stuvet spinat
Paneret flæsk, også kaldet husmandskorteletter……. Jeg ved ikke noget bedre end paneret flæsk med stuvet spinat på en lidt varm sommerdag med nye kartofler. Det er en sommer spise der vil noget…..
Paneret flæsk er rigtig mormor mad. Bliver dejligt sprødt på overfladen, og lækkert kød. Sammen med stuvet spinat og kartofler er det en himmerigs mundfuld.
Tips
Det er bedst, at lave paneret flæsk af nogle store stykker flæsk, men små stykker kan sagtens anvendes.
Er der et stykke paneret flæsk tilbage er det godt som pålæg dagen efter.
Er der også stuvet spinat tilbage er der fantastisk på et stykke ristet brød, med et spejlæg på. Husk , at koge spinaten godt igennem når du opvarmer den.
Kogt kartofler passer rigtigt godt til denne ret. Især når der er nye kartofler.
Paneret flæsk med stuvet spinat
6 store skiver flæsk ( eller 12 mindre stykker )
1 æg
2 spsk. vand
salt
frisk kværnet peber
rasp til panering
Stuvet spinat:
600 gr dybfrossen helbladet spinat
3 dl vand
½ tsk. salt
1 dl mælk
3 spsk. flydende margarine
3 spsk. mel
salt
friskkværnet peber
evt. et lille drys sukker
Tilbehør
Kogt kartofler og syltede rødbeder
- Bank flæske skiverne godt ud med en kødhamre.’
- pisk æg sammen med vand og salt/peber på en dybtallerken
- vend flæske skiverne i æg derefter i rasp.
- varm en pande op med fedtstof til det bruser
- steg flæske til det bruner ved god varme
- skru derefter ned og lad den stege til de sprøde på begge sider. Ca. 10 minutter på hver side.
- Hold dem varme
- Stuver spinat
- kom den frosne spinat i en gryde med vandet og salt
- kog det et par minutter
- tag gryden fra varmen
- tilsæt mælk
- rør en ” smørbolle” af margarine og mel
- Rør grundigt ” smørbollen” i spinaten
- Kog det og og lad det koge godt i gennem
- smag den stuvet spinat til med salt, sukker og frisk kværnet peber.
- Den panerede flæsk spise med stuvet spinat, kartofler og evt syltede rødbeder
❤