
Mørbrad Fad

Tit er svinemørbrad på tilbud. Med den kan du fremtrylle svinemørbrad i fad. Mørbrad fad er en rigtig go hverdag ret.
Men med en lækker salat til kan det så ment bliver til lækker gæste eller weekend mad…… – Sovsen er noget helt for sig selv….. Den er go….
Lækkert mørbrad fad, med masser af championer, bacon og løg….

Tips
Kan laves med korteletter i stedet for.
Løse ris og en god salat f eks Tomat salat a la Charlotte eller Mors salat ( mormor salat ) er perfekt til svinemørbrad i fad
Mørbrad fad
1 afpudset svinemørbrad
2 tsk mild paprika
margarine eller smør
1 pak bacon i skiver (100 gr )
3 løg groft hakket
400 gr championer
3 dl bouillon
1 dåse koncentreret tomat puré
2½ dl creme fraiche
2 spsk. hvedemel
1 tsk tørret merian
lidt mad kulør
salt
frisk kværnet peber
pynt
persille
- Skær mørbraden i skiver ( ca. 1,5 cm )
- Vend dem i paprikaen.
- Varm en pande op med det flydende margarine eller smør, til det bruser.
- brun mørbrad stykkerne ved go varme og læg dem i et dybt ovnfast fad.
- skær bacon skiverne over på midten
- steg dem til de er brune og sprøde.
- Læg dem over mørbrad stykkerne i fadet.
- pil løget og hak dem groft.
- orden championer og skær dem i skiver.
- Brun løg og championer og hæld dem over mørbraden i fadet.
- Kog panden af med bouillon
- tilsæt tomatpuré og merian.
- rør crème fraiche og mel sammen
- pisk det i bouillonen på panden.
- kog det op og tag det fra varmen
- tilsæt evt. mad kulør og smag til mad salt og frisk kværnet peber.
- sæt fadet i oven ved ca. 175 grader i ca. 45 min.
- pynt før servering med lidt hakket persille eller ligene.
- servres med løse ris og salat f eks Tomat salat a la Charlotte eller Mors salat ( mormor salat ).
❤

