Mørbrad Fad
Tit er svinemørbrad på tilbud. Med en mørbrad kan du fremtrylle en lækker hverdagsret…… Men med en lækker salat til kan det så ment bliver til lækker gæste eller weekend mad…… – Sovsen er noget helt for sig selv….. Den er go…. Lækkert mørbrad fad, med masser af championer, bacon og løg….
Tips
Kan laves med korteletter i stedet for.
Løse ris og en god salat f eks Tomat salat a la Charlotte eller Mors salat ( mormor salat ) er perfekt.
Mørbrad fad
1 afpudset svinemørbrad
2 tsk mild paprika
margarine eller smør
1 pak bacon i skiver (100 gr )
3 løg groft hakket
400 gr championer
3 dl bouillon
1 dåse koncentreret tomat puré
2½ dl creme fraiche
2 spsk. hvedemel
1 tsk tørret merian
lidt mad kulør
salt
frisk kværnet peber
pynt
persille
- Skær mørbraden i skiver ( ca. 1,5 cm )
- Vend dem i paprikaen.
- Varm en pande op med det flydende margarine eller smør, til det bruser.
- brun mørbrad stykkerne ved go varme og læg dem i et dybt ovnfast fad.
- skær bacon skiverne over på midten
- steg dem til de er brune og sprøde.
- Læg dem over mørbrad stykkerne i fadet.
- pil løget og hak dem groft.
- orden championer og skær dem i skiver.
- Brun løg og championer og hæld dem over mørbraden i fadet.
- Kog panden af med bouillon
- tilsæt tomatpuré og merian.
- rør crème fraiche og mel sammen
- pisk det i bouillonen på panden.
- kog det op og tag det fra varmen
- tilsæt evt. mad kulør og smag til mad salt og frisk kværnet peber.
- sæt fadet i oven ved ca. 175 grader i ca. 45 min.
- pynt før servering med lidt hakket persille eller ligene.
- servres med løse ris og salat f eks Tomat salat a la Charlotte eller Mors salat ( mormor salat ).
❤