min mors syltede rødbeder
syltning

Min mors syltede rødbeder


min mors syltede rødbeder

Hjemmelaver rødbeder er godt at havde på lager hele vinteren. Ja hele året. Min mors syltede rødbeder er gode.

Min mors syltede rødbeder, er sådan som min mor altid har lavet rødbeder. Hun er selv med til at lave dem og smage lagen til. Den skal være sød og ikke for stærk.

Syltede rødbeder er godt på en leverpostejsmad , Grisesylte, Hjemmelavet rullepølse mm. Men også dejligt til den varme mad. Til frikadeller og Stuvet hvidkål eller Brændende kærlighed der må min mors syltede rødbeder ikke mangel.

Andre gode sylte opskrifter : Syltede rødløg, Sprøde asier, Pickles eller Syltede krydder agurker

Tips

Jeg dyrker selv rødbederne i haven. Som regel er der alt for mange, så vi kan tage de bedste. Man alligevel får vi altid et par med ind der er trevlede / træde når man skær dem i skiver. Man kan mærke det med det samme når man skær i dem. De er ikke til noget andet end at smide ud.

Opskrift her er så man selv kan bestemme hvor mange rødbeder man vil lave. Vi koger 2 store ( suppe ) gryder rødbeder, der bliver ca. 12-14 glas efter størrelsen på glassene. Til lager bruger jeg ca. 4 liter eddike.

For man lavet for meget lage. Smid det ikke ud, det kan bruges til f. eks agurkesalat, varm kartoffelsalat osv.. Gem det i en flaske et mørkt sted.



Min mors syltede rødbeder



rødbeder

peberrod skællet og skåret i skiver

 Til lagen skal du bruge pr liter eddike

1 liter eddike

3½ dl vand

750 gr sukker

atamon



  1. vask rødbederne fri for jord.
  2. kom dem i en stor gryde ( de er gode til at koge over, det er noget griseri )
  3. Kog dem møre Det tager lidt tid alt efter størrelsen på rødbederne.
  4. Stik i dem med en gaffel, for at se om de møre.
  5. Hæld vandet fra, og lad dem afkøle lidt.
  6. pil skindet af med hænder, det smutter som regel af som ingenting.
  7. Skær dem i ca. ½ cm tykke skiver, som lægge i ren gjort lidt større glas. Er der nogle der er hårde at skære i eller travlet, smid dem ud.
  8. læg 1 eller 2 stykker peberrod i hvert glas.
  9. Kog lagen af eddike, vand og sukker. Den skal koge godt.
  10. tag lagen fra varmen
  11. smag lagen til, den skal være sød men ikke stærk.
  12. tilsæt atamon efter forskrifter på flasken.
  13. hæld lagen i glassene de skal være helt fyldt.
  14. luk straks glassene.
  15. sæt dem på et ren viskestykke til dagen efter.
  16. tør glassene af og sæt mærkater på.
  17. opbevares mørkt og køligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×