marineret jordbær
Sankt Hans,  sommer desserter

Marineret jordbær i creme


Når jordbærere er i sæson, er sommeren der. Med lyse nætter og solsorten der fløjter sin sange om morgen lige uden for vinduet. Vi glæder os til de danske jordbær kommer frem. Uhm og en tur i jordbær bedet. Sådan et sol varmt modent jordbær det er simpelthen det bedste. For ikke , at tale om en Jordbær mad , uhm. Med hvad med , at prøve marineret jordbær i creme.

Rom marineret jordbær i creme. Meget lækker, let og nem sommer dessert. Jordbær marineret i lidt rom og rørsukker. En creme af ymer og vanilje. Lagt lagvis i høje glas med makroner, pyntet med et halv jordbær.

Denne her dessert er en ” light ” dessert, da det kun er ymer i cremen. Ingen piskefløde.

marineret jordbær

Tips

Det er lidt forskelligt hvor meget rom man syntes om, så brug det efter hvad du kan li.

Du kan blande lidt flødeskum i ymercreme.

Små italienske makroner smager bedre og er ikke så søde syntes jeg. Men de er svære at få fat i, menlig.com har dem.https://www.nemlig.com/makroner-5011553



Marineret jordbær i creme



Rom marineret jordbær:

ca. 250 gr friske danske jordbær

1 – 2 spsk. rom

1 spsk. rørsukker

15  – 20 markroner gerne små italienske makroner

Creme:

300 gr ymer

1/4 tsk vanilje pulver eller 1 tsk  go vaniljesukker se Vanilje

  1- 2 tsk sukker



  1. nip og skyld jordbærerne
  2. skær dem i skiver
  3. læg dem i en skål og hæld rom og rørsukker over.
  4. bland det sammen og lad det stå og trække i ca. 1 time.
  5. creme:
  6. Rør ymer med vanilje og sukker
  7. smag det til med vanilje og sukker
  8. læg først halvdelen af de marineret jordbær i 4 høje glas
  9. knus lidt makroner over 
  10. kom halvdelen af creme i glassene.
  11. så resten af jordbærerne og  knuste markroner
  12. kom resten af cremen over jordbærerne
  13. pynt med et halvt jordbær.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×