Marineret jordbær i creme
Når jordbærere er i sæson, er sommeren der. Med lyse nætter og solsorten der fløjter sin sange om morgen lige uden for vinduet. Vi glæder os til de danske jordbær kommer frem. Uhm og en tur i jordbær bedet. Sådan et sol varmt modent jordbær det er simpelthen det bedste. For ikke , at tale om en Jordbær mad , uhm. Med hvad med , at prøve marineret jordbær i creme.
Rom marineret jordbær i creme. Meget lækker, let og nem sommer dessert. Jordbær marineret i lidt rom og rørsukker. En creme af ymer og vanilje. Lagt lagvis i høje glas med makroner, pyntet med et halv jordbær.
Denne her dessert er en ” light ” dessert, da det kun er ymer i cremen. Ingen piskefløde.
Tips
Det er lidt forskelligt hvor meget rom man syntes om, så brug det efter hvad du kan li.
Du kan blande lidt flødeskum i ymercreme.
Små italienske makroner smager bedre og er ikke så søde syntes jeg. Men de er svære at få fat i, menlig.com har dem.https://www.nemlig.com/makroner-5011553
Marineret jordbær i creme
Rom marineret jordbær:
ca. 250 gr friske danske jordbær
1 – 2 spsk. rom
1 spsk. rørsukker
15 – 20 markroner gerne små italienske makroner
Creme:
300 gr ymer
1/4 tsk vanilje pulver eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje
1- 2 tsk sukker
- nip og skyld jordbærerne
- skær dem i skiver
- læg dem i en skål og hæld rom og rørsukker over.
- bland det sammen og lad det stå og trække i ca. 1 time.
- creme:
- Rør ymer med vanilje og sukker
- smag det til med vanilje og sukker
- læg først halvdelen af de marineret jordbær i 4 høje glas
- knus lidt makroner over
- kom halvdelen af creme i glassene.
- så resten af jordbærerne og knuste markroner
- kom resten af cremen over jordbærerne
- pynt med et halvt jordbær.
❤