Året på Bredstenen
kirsebær saft
Drikke,  saft,  saft sommer

Kirsebærsaft med vanilje og rom.


Kirsebærsaft med vanilje og rom.

Dejlig kirsebærsaft med vanilje og rom… Et glas iskoldt kirsebær saft opblandet med vand eller dansk vand og is. Læskende og lækkert.

Kan også bruges i desserter, kager og drinks

Andre gode opskrifter med kirsebær : kirsebærmarmelade med vanilje og rom, kirsebærkage eller kirsebær likør

Vintage illustration of cherry digitally enhanced from our own vintage edition of The Fruit Grower's Guide (1891) by John Wright.

Tips

Du kan undlade at bruge atamon, hvis du fryser kirsebær saften ned. Den kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet uden atamon.

Frosne kirsebær kan sagtens bruges.



Kirsebærsaft med vanilje og rom.



750 gr kirsebær

8 dl vand

ca. 300 – 400 gr sukker

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker ( se Vanilje )

1 – 3 spsk. rom

1 tsk. atamon

rom eller Atamon til skylning af glas flask.



  1. rens og skyl kirsebærrene
  2. kom dem i en gryde med vand
  3. kog det til kirsebærrene er udkogte
  4. si saften igennem et klæde
  5. kom saften i en ren gryde
  6. tilsæt noget af sukkeret, vanilje og rom
  7. kog det op
  8. smag på saften om den mangler sukke evt. rom
  9. kog evt. saften op igen
  10. tag den fra varmen og tilsæt atamon
  11. hæld saften på flaske/flasker.
  12. sæt dem på et rent viskestykke til afkøling

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×