Efterårsmarmelade
Efterårsmarmelade en skøn kombination af æbler, kvæder, pærer og abrikoser. En dejlig marmelade af efteråres frugter og tørret abrikoser.
Når kvæderne modner, æbler hænger tungt og de sidste pærer skal bruges kan du lave denne skønne marmelade.
Kender du kvæder ????
Kvæder er en sten hård frugt der modner sent på efteråret. De dufter dejligt, når den kommer ind i varmen. Kvæder skal tilberedes før de kan spises. De kan bruges til f. eks Kvædebrød, Kvædegelé , bagværk f eks Kvædehorn med marcipan. Du kan også lave te af kvæder se Kvæde te, og Krydret kvæde te. Eller en anden skøn marmelader af kvæder nemlig Kvæde marmelade med whisky. og Æble kvæde marmelade med vanilje
Andre gode marmelade: Abrikos marmelade, grapefrugt marmelade eller Æble marmelade med hyben og gulerod
Tips:
Er abrikoserne meget tørre i det er det bedst at lægge dem i blød et par timer
Jeg bruger altid syltesukker når jeg laver marmelade, det er nemt og med et perfekt resultat hver gang. Syltesukker fås i velassorteret supermarkeder.
Glassene kan med fordel skylles i en sjat spiritus i stedet for atamon
efterårsmarmelade
3 kvæde
3 æbler
3 pære
200 gr tørret ” bløde ” abrikoser se tips
1 dl vand
saften fra 1 citron
1 kg syltesukker
atamon eller spiritus til skylning af glas
- vask og skræl kvæderne.
- fjern kværnehuset, der må ikke sidde noget tilbage da det giver hårde ” skaller ” i marmeladen
- skær kvædestykkerne i mindre stykker.
- Vask og skræl æblerne og pærerne.
- fjerne kernehuset og skær dem i små stykker.
- skær abrikoserne i små stykker ( se tips )
- Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde.
- varm det op til det koger og skru ned for varmen
- lad det koge i 7 min under omrøring.
- Mos evt. marmeladen med en kartoffelmoser.
- hæld den varme marmelade på ren gjorte atamon eller spiritus skyllede glas.
- luk glassene straks og sæt dem på et ren viskestykke.
- Vent med at tørre glassene af til dagen efter og sæt mærkater på.
- Opbevares køligt og mørkt.
❤