Den grønne kage
Giftkage, grønkage, grøn giftkage, banditkage – kært barn har mange navn. Men her bliver den kaldt for ” den grønne kage ” .
En let og luftig lysegrøn kage, som de fleste børn kan li. Den er ihvertillfælde blevet bagt mange gange her hos os da pigerne gik i skole. Når der skulle en kage med til klassen osv. Kagen bliver pyntet med chokolade glasur og kage krymmel.
Andre gode kage opskrifter: Ingers lyserøde kage, Lækker kage med æbler og marcipan og Vinterkage
Tips
Du behøver ikke stikke i en kage for , at se om den er bagt. kig heller om den er lindet fra kanten af formen. Så er den helt sikkert bagt.
Du kan farve dejen til grøn giftkage med pastafarver mm i stedet for frugtfarve.
Kagen kan farves i en anden farve end grøn, med frugt eller pastafarver. Blå, lyserød eller måske gul
Den grønne kage
100 gr smeltet smør
2 æg
3 dl sukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. mandelessen
1- 2 tsk. grøn frugtfarve
1½ dl vand
Chokolade glasur:
50 gr smør
60 gr flormelis
1 spsk. kakaopulver
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )
ca. 1 tsk. varmt vand
krymmel
- Smelt smørret og lad det afkøle lidt
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er hvidt og luftigt
- pisk det smeltede smør i
- tilsæt grøn frugtfarve og mandel essens
- bland mel og bagepulver
- rør mel/bagepulver i dejen tilsæt vand og rør et øjeblik ved høj hastighed.
- fyld dej en en lille smurt og rasp drysset form ( ca. 20 x30 cm ) eller en stor springform.
- bag kagen i en 175 gr varm ovn i ca. 20 – 25 min. Til den linder fra kanten af formen.
- Chokolade glasur:
- Rør smør, flormelis, vaniljepulver og kakaopulver lidt sammen
- tilsæt vand og det til den glasur
- bred glasuren på den kolde nybagte kage.
- drys med kage krymmel.
❤