Efterårs bagværk,  Efterårs desserter

Brombær tærte


brombær tærte

I år ser det ud til der er mange lækre store og sorte brombær. De ligesom indbyder til at lave en lækker brombær tærte. Dejlig frugt tærte med brombær. Den blev bare rigtig go og var hurtigt væk

Skøn frugt tærte med brombær. Sprød tærtebund, friske brombær, rom og et gitter af tærtedejen.

Smager skønt både lun og kold med vanilje is, creme fraiche, Ymercreme eller flødeskum.

Andre kage med brombær: Brombær kage, August kage eller Sommerbær crumble

Andre gode opskrifter med brombær : Sommer bradepandekage, Rødgrød, Sommerbær bombe , Brombær likør eller Brombær marmelade med lime og rom

Tips

En tærteform med løs bund på ca. 25 cm passer til denne hindbær tærte. Du også kan bage den i et mindre tærtefad på ca. 25 cm, hvis du ikke vil havde ud på et fad.

I stedet for syltesukker, kan du bruge alm sukker. Men syltesukkeret stivner saften fra bærrene, så det bliver marmelade agtigt.

Hvis du vil lave tærtebunden uden mandelmel er her en go opskrift på en tærtebund uden mandelmel : Tærtedej til kage og desserter

Du kan bruge ris, kikærter eller Keramiske Bagekugler til at holde formen  på tærte dejen

Kender du keramiske bagekugler ???

Genanvendelig små karamiske kugler, som kan vaskes i sæbevand og bruges igen og igen. De er mægtig smarte 



Brombær tærte



Tærtedej

200 gr mel

50 gr mandel mel

1 spsk. flormelis

100 gr smør

1 æg

fyld

ca. 400 gr friske hindbær

1 spsk. rom

6 spsk. syltesukker

 



  1. Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
  2. tilsæt æg.
  3. ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
  4. smør en tærteform med lød bund ( ca. 25 cm ) let
  5. tryk dejen ud i tærteformen ( kan også rulles ud )
  6. Gem lidt gitter oven på brombær tærten.
  7. læg stanniol over dejen i formen og hæld keramiske bagekugler, tørret bønnen eller ris oven på stanniolen. og bred dem ud
  8. bag tærtebunden i 20 min ved 200 grader.
  9. afkøl tærtebunden lidt
  10. Fyld
  11. bland brombær, rom og syltesukker i en skål
  12. kom brombærrene på den let afkølede tærtebund
  13. rul resten af dejen ud og lave dej strimler der passer til formen
  14. læg dej strimlerne i et gitter oven på brombærrene.
  15. bag brombær tærten i en 200 gr varm ovn i ca. 11 minutter
  16. lad tærten afkøle lidt inden den forsigtigt løsnes fra kanten og sættes på et fint fad.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×