Æblemos ( grød )
Æblerne er begyndt at falde ned fra æbletræerne. De kan fint bruges til at koge en gang æblemos ( grød ) af. Så er det til æblekage, æblegrød eller komme i fryseren.
Om efteråret, når æblerne falder ned. Eller når gemme æblerne i kasserne ser lidt triste ud. Bliver der kogt æblemos… – Det kommers i plastbøtter og fryser det ned så er der æblemos til vinterens Mormors æblekage ( gammeldags æblekage ), grød og andre desserter f.eks. Æbledessert med ymercreme.
Andre gode måder at anvende æbler på :lækker kage med æbler og marcipan, Æblebrød, Hjemmelavet æblefedt, Æblestænger med marcipan ,Æbleboller med kanel, eller2-3-4 marmelade med vanilje og lime.
Af æbler der er plukket ned kan der også presse æblemost. Det kan fryses med i plast flasker, og tages op og nydes iskoldt. – Sommer og sol på flaske.
Tips
Bruger du meget saftige æbler skal du ikke komme så meget vand ved æblerne i gryden. Så bliver det en gang tyndt sjask
Bruges til Mormors æblekage ( gammeldags æblekage ), Æbledessert med ymercreme, grød eller kan fryses med i plastbøtter til vinteren æblekager/grød
Det er nemt at lave og rart at havde i fryseren.
Æblemos ( grød )
2,5 kg æbler
4 -5 dl vand
2 – 3 dl sukker
1/4 tsk vanilje eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje
- vask æblerne
- skræl dem, fjerne kernehuset
- skær dem i mindre både og læg dem i vand
- hæld vandet fra æblerne
- Kom dem i en gryde
- tilsæt vand, sukker og vanilje. ( Er det saftige æbler tilsættes ikke så meget vand. )
- bring det i kog
- lad det koge til æblerne er møre og begynder at koge ud
- tag det fra varmen og smag til med sukker.
- rør engang i mellem mens det køler af.
❤