æblemos (grød )
grundopskrifter,  syltning diverse

Æblemos ( grød )


æblemos

Æblerne er begyndt at falde ned fra æbletræerne. De kan fint bruges til at koge en gang æblemos ( grød ) af. Så er det til æblekage, æblegrød eller komme i fryseren.

Om efteråret, når æblerne falder ned. Eller når gemme æblerne i kasserne ser lidt triste ud. Bliver der kogt æblemos… – Det kommers i plastbøtter og fryser det ned så er der æblemos til vinterens Mormors æblekage ( gammeldags æblekage ), grød og andre desserter f.eks. Æbledessert med ymercreme.

Andre gode måder at anvende æbler på :lækker kage med æbler og marcipan, Æblebrød, Hjemmelavet æblefedt, Æblestænger med marcipan ,Æbleboller med kanel, eller2-3-4 marmelade med vanilje og lime.

Af æbler der er plukket ned kan der også presse æblemost. Det kan fryses med i plast flasker, og tages op og nydes iskoldt. – Sommer og sol på flaske.

Tips

Bruger du meget saftige æbler skal du ikke komme så meget vand ved æblerne i gryden. Så bliver det en gang tyndt sjask

Bruges til Mormors æblekage ( gammeldags æblekage ), Æbledessert med ymercreme, grød eller kan fryses med i plastbøtter til vinteren æblekager/grød

Det er nemt at lave og rart at havde i fryseren.



Æblemos ( grød )



2,5 kg æbler

4 -5 dl vand

2 – 3 dl sukker

1/4 tsk vanilje eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje



  1. vask æblerne
  2. skræl dem, fjerne kernehuset
  3. skær dem i mindre både og læg dem i vand
  4. hæld vandet fra æblerne
  5. Kom dem i en gryde
  6. tilsæt vand, sukker og vanilje. ( Er det saftige æbler tilsættes ikke så meget vand. )
  7. bring det i kog
  8. lad det koge til æblerne er møre og begynder at koge ud
  9. tag det fra varmen og smag til med sukker.
  10. rør engang i mellem mens det køler af.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×