
Tarteletter med grønærter

Tarteletter kan fyldes med andet end med høns i asparges… Nemlig grønærter med skinke….. Tarteletter med grønærter er en lækker variant…… Med ærter og gulerødder, skinke og persille…. En gammel dansk klassiker, der måske er gået lidt glemmebogen til fordel for Tarteletter med høns i asparges.
Det er en meget nem og hurtig ret…… Og har du en rest kogt skinke eller hamburgryg er det en helt perfekt måde at få det brugt på….. Mellem jule og nytår, er det oftest en rest skinke og tarteletter der ikke blev brugt til julefrokosten. Så er det en rigtigt godt måde at bruge rester på i de her stop madspild og sparetider

tips
En rest kogt skinke eller hamburgryg kan fint bruges.
Har du en rest suppe fra en kog skinke eller hamburgryg kan det bruges i stedet for bouillon
I stedet for frisk persille kan bruges frossen hakket persille.
Tarteletter med grønærter
700 gr frosne ærter/gulerødder
200 gr skinke i tern eller strimler
6 dl bouillon
2 dl mælk
smørbolle
5 spsk. flydende margarine eller smeltet smør
8 spsk. mel
salt
frisk kværnet peber
evt. lidt sukker
1 bundt hakket frisk persille
- Kog ærter/gulerødder i bouillon i et par min.
- tilsæt mælk og skinken
- rør en smørbolle af mel og fedtstof i skål
- kom smørbollen i gryden med grønærter
- kog det op under omrøring.
- lad det kog igennem et øjeblik.
- tilsæt hakket persille
- Smag til med salt, frisk kværnet peber og lidt sukker.
- kommes i lun tarteletter
- pynt med en dusk persille
❤

