Rabarber marmelade med vanilje
Rabarber marmelade med vanilje smager simpelthen af sommer og sol…. Dejlig marmelade af rabarber og vanilje, der er perfekt på et stykke brød. Men er også skønt som fylde i kager eller til en dessert. Marmeladen har en dejlig smag af de skønne rabarber og har en smuk orange farve.
Hjemmelavet marmelade er ikke så sødt som købe udgaven og smager af meget mere…. Det er slet ikke så svært, at lave sin egen marmelade.
Andre skønne marmelade: Abrikos marmelade, grapefrugt marmelade, Jordbær marmelade med Rom eller Ananas marmelade med havtorn og chili
Er du på jagt efter gode opskrifter med rabarber ?? Så er der et par stykker her : Rabarber koldskål, Lagkage med rabarberskum og flødeboller, Rabarber hyldeblomstdrik eller Rabarber trifli
Tips
Til denne skønne Rabarber syltetøj / marmelade skal bruges små rabarbere. De store og grove er bedst til Rabarber saft eller Rabarber grød
I stedet for ½ vaniljestang kan du bruge ½ tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
Jeg bruger næsten altid syltesukker til det marmelade som jeg laver. Syltesukker er et fantastik produkt. Der altid giver et godt resultat
Til skylning af glas kan der anvendes spiritus i stedet for atamon.
Rabarber marmelade med vanilje
500 gr rabarber i små stykker
500 gr syltesukker
½ vaniljestang
½ dl vand
Atamon eller spiritus til skylning ag glas.
- kom rabarber i en gryde, sammen med syltesukker og vand.
- skrab vaniljekorne ud af den halve vaniljestangen og kom den i gryden sammen med den tomme vaniljestang.
- varm det langsomt op til det koger
- lad det koge i 2 min.
- ta det fra varmen
- fisk vaniljestangen op
- fylde det på rengjorte atamon/spiritus skyllede glas
- Luk straks glassene og stil dem til afkøling på et viskestykke
- sæt etiketter på glassene med Rabarber marmelade med vaniljeså man ved hvornår det er lavet.
- opbevares køligt og mørkt..
❤