Året på Bredstenen
Drivhuset,  Haven

Nye kartofler i spande


Den 25 februar

I dag den 25 feb. lag vi kartofler i spande, som blev sat i drivhuset. Nu er det spændene og se hvornår de kommer op. Og hvornår der nye kartofler i spande. Det er altid sjovt, at se hvordan det går og hvornår men kan nyde de første nye kartofler af egen avl. Nye kartofler er en guddommelig spise uha til stegt flæsk og persillesovs. Eller en kartoffelmad med mayonnaise og frisk purløg – tænder løber allerede i vand 😋

spandene vi har brugt er nogle vi bla har fået med en buket blomster i eller store urtepotter fra træer og store blomster. Husk at lave huller i bunden af spandene hvis der ikke er det i forvejen.

Jorden vi har brugt er en blanding af ½ havejord og ½ spagnum. Det blandede vi godt i en trillebør kommer det i spandene næsten fulde og en kartoffel i hver spand.

Spandene sætter vi drivhuset, lover de frost dækker jeg dem med plastik.

Spandene skal vandes lidt engang i mellem men ikke for meget.

Det skal helt være en tidlig læggekartofler f eks solist som vi altid bruger her.

Den 8 april .

Jaaa…. nu er der endelig kommet 2 små kartoffelplanter op. Min mor var ellers overbevist om at de groede nedad 🤣

Så nu er det bare at vente på de andre kommer op. Men når to er kommet op, kommer de andre nok her de næste dag.

Den 27 april.

Nu er alle kartoffel kommet frem, og de andre trives bare rigtigt godt.

Den 5 maj.

Nøj hvor de vokser i spandene. Flotte grønne toppe, men de skal nok snart ud i den friske luft. Hvis det stadigvæk er dejligt vejr, der bliver hurtigt for varmt i drivhuset. Så må vi se hvor længe min mor kan vente med ” kigge ” om der er små nye kartofler under.

Den 20 maj:

Nu er der begyndt , at kommer blomster på kartoffelplanterne.

Den 24 maj:

Den store dag er kommet min mor kunne ikke vente længere, så nu glæder vi os til i aften. Min datter er hjemme på en lille ferie og vil lave aftenmad i dag. Spændende ……

Nu er de sat uden for drivhuset, så der er til at komme til derinde. De har sikkert også godt , at komme ud og få lidt frisk luft og regn. Der kan blive ret varmt i drivhuset nu når solen er på.

Den 26 maj:

Uhm.. de var go , kartoflerne. Min ældste datter var hjemme på en lille ferie. Hun plejer gerne og vil lave mad en dag ( forbi mor har fødselsdag ) . Hun tog til Kalundborg, og købt fisk. Lækre langefiler, som hun panerede efter en opskrift i en bog om badehotellet. Lavede en lækker salat med rabarber, agurker, tomater og asparges. Til det fik vi de dejligst nye kartofler ( direkte fra spandene i drivhuset ) til, samt tatarsmør til uha det var godt.

I går lave vi pizza, med tynde skiver nye kartofler, friske grønne asparges, serranoskinke samt persillepesto. Det var ren inspiration fra min anden datter i Århus. Da vi var på besøg et par dag i april, fik vi denne pizza. ( opskriften er på vej ).

Tips:

Kom lidt citronsaft i kogevandet, så bliver de nye kartofler ikke brunlige. Men bliver ved med, at være hvid-gullige. Det ser mere appetitligt ud

Så nu er det slut for denne gang med min nye kartofler i spande.

Vi ses til næste år ………


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×