forårs bagværk,  sommer Bagværk

Nem rabarberstang


nem rabarberstang

Super nem butterdejsstang med rabarber…… Lynhurtig og lækker nem rabarberstang…. Butterdej, rabarber, revet marcipan og rørsukker intet andet.. Bliver til en lækker hurtig kage til kaffen. En ikke så sød kage, men super sprød.

Det er forår når rabarberne titter frem. Vi lægger en gammel glasdør fra et drivhus der væltet i en storm. Det bliver lagt over rabarberbedet så snart de begynder , at rør på sig. Så er det blot , at vente.

Rabarber kan bruges til så mange forskellige ting, Lige fra kager, desserter, saft, marmelade og tilbehør.

Andre gode opskrifter med rabarber : Jordbær /rabarber marmelade, Rabarber koldskål, Lagkage med rabarberskum og flødeboller, Rabarber crumble i airfryer eller Gammeldags rabarberkage

tips

I stedet for Mørk Muscovadorørsukker kan bruges mørk farin eller alm. rørsukker

Dejen kan også flettes som nem æblestang se opskriften her : Nem æblestang .

Små rabarber er bedste til denne lækre rabarberstang. De stor og grove rabarber er bedst til Rabarber saft eller Rabarber grød

Nem butterdejsstang med rabarber bør spises samme dag som den er bagt, så er den bedst.



Nem rabarberstang



1 rulle fersk butterdej

fyld

ca. 60 gr rabarber i små stykker

 2 spsk. Mørk Muscovadorørsukker ( se tips )

1 spsk. kartoffelmel

30 gr revet marcipan

Pynt

Æg til pensling

perlesukker

mandelflager



  1. skyl rabarberne og skær dem i små stykker
  2. Bland rabarber, sukker , kartoffelmel og revet marcipan i en skål
  3. rul dejen ud ud af rullen, og glat den med hænderne
  4. læg rabarber blandingen i en lang række på midten
  5. fold nu enderne lidt ind over fyldet
  6. fold nu den ene lang siden helt over fyldet og rul den rundt
  7. læg rabarberstangen med dej samlingen ned ad på bagepapiret
  8. pensel rabarberstangen med sammenpisket æg
  9. Drys med mandelflager og perlesukker eller sukker.
  10. bag rabarberstangen i ca. 15 minutter ved 200 gr til den er fin brun.
  11. Lad den på bagepladen til den er kølet af

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×