karrygryde med svinekød
efterårs retter,  forårs retter,  sommer retter,  vinter retter

Karrygryde


Karrygryde

Karrygryde er en go gryderet med svinekød, hvidkål og frugt…… Karry krydderet sursød gryderet…… Denne karrygryde er lækker hverdagsmad, som spises med løse ris, bananskiver, rosiner og kokosmel. Måske også lidt chutney til.

tips

Det variere lidt hvor meget karry der skal i. Noget karry er stærkt andet mild, nogle vil ha meget karry smag, andre ikke. Prøv dig frem…..

Bananskiver undværes eller erstattes af anden frugt.



Karrygryde



1 stort groft hakket løg

1-  2 tsk. karry 

fedtstof 

800 gr svinekød i strimler

400 gr fint snittet hvidkål

4 dl hønsebouillon

1 spsk. tomat pure

1 tsk. Sød chilisovs

1 tsk. sennep

1 spsk. mørk farin

1 tsk. salt

frisk kværnet peber

1 lille dåse frugt cocktail

 2 dl creme fraiche

 2 spsk. mel

tilbehør

Løse ris

2 bananer i skiver

Rosiner

kokosmel

 



  1. svits løg lidt i fedstof
  2. kom karry i ( se tips ) og svits det lidt med
  3. tilsæt svinekødet lidt af gangen.
  4. kom den skyllede fint snittede hvidkål i gryden og svits lidt
  5. kom hønseboulion ved
  6. tilsæt tomat pure, chilisovs, sennep, farin samt salt og peber.
  7. lad retten kog i ca 40 min til kødet er mørt
  8. Rør mel og creme fraiche sammen i en skål
  9. Tag gryden fra varmen og rør creme fraiche/mel i karrygryden
  10. kog den op til den jævner
  11. smag til med salt, peber og karry.
  12. spises med løse ris, bananskiver, rosiner og kokosmel. evt. chutney

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×