Karrygryde
Karrygryde er en go gryderet med svinekød, hvidkål og frugt…… Karry krydderet sursød gryderet…… Denne karrygryde er lækker hverdagsmad, som spises med løse ris, bananskiver, rosiner og kokosmel. Måske også lidt chutney til.
tips
Det variere lidt hvor meget karry der skal i. Noget karry er stærkt andet mild, nogle vil ha meget karry smag, andre ikke. Prøv dig frem…..
Bananskiver undværes eller erstattes af anden frugt.
Karrygryde
1 stort groft hakket løg
1- 2 tsk. karry
fedtstof
800 gr svinekød i strimler
400 gr fint snittet hvidkål
4 dl hønsebouillon
1 spsk. tomat pure
1 tsk. Sød chilisovs
1 tsk. sennep
1 spsk. mørk farin
1 tsk. salt
frisk kværnet peber
1 lille dåse frugt cocktail
2 dl creme fraiche
2 spsk. mel
tilbehør
Løse ris
2 bananer i skiver
Rosiner
kokosmel
- svits løg lidt i fedstof
- kom karry i ( se tips ) og svits det lidt med
- tilsæt svinekødet lidt af gangen.
- kom den skyllede fint snittede hvidkål i gryden og svits lidt
- kom hønseboulion ved
- tilsæt tomat pure, chilisovs, sennep, farin samt salt og peber.
- lad retten kog i ca 40 min til kødet er mørt
- Rør mel og creme fraiche sammen i en skål
- Tag gryden fra varmen og rør creme fraiche/mel i karrygryden
- kog den op til den jævner
- smag til med salt, peber og karry.
- spises med løse ris, bananskiver, rosiner og kokosmel. evt. chutney
❤