Honningkage hjerter
Jeg kan godt li at tyvstarte julen i november. Med aften hygge med en god kop jule te og honningkage hjerter……. Måske en god julefilm….
Honningkage hjerter høre julen til…….. Jeg bager dem altid i november, så står de i køleskabet og venter. De er lidt hårde når men lige tager dem ud af køleskabet. Men den bliver blødere når de står lidt ude i varmen. Man kan komme chokolade på dem eller som jeg pynte med lidt glasur.
Tips:
Fordejen lader jeg stå et lunt sted i et par dage. Andre opskrifter skal den står i flere måneder et køligt og mørkt sted.
når de opbevares i køleskabet er de hårde, men bliver dejlige når de ligger en times tid ude i varmen.
Du kan overtrække dem med chokolade, når du skal bruge dem.
Jeg har investeret i en krydderivægt, som vejer præcis i gr. det er en god ting når man bage brunekage, honningkage hjerter mm. De kan fås fra 79 kr. og op efter.
Honningkage hjerter
Fordej:
225 gr honning
225 gr hvedemel
Dej
1 æggeblomme
2 gr hjortetaksalt
2 gr potaske
1 tsk vand
1½ tsk st. kanel
½ tsk st. nelliker
½ tsk st. ingefær
sukkerlage
1 spsk. sukker
1 spsk. kogende vand
glasur
4 spsk. flormelis
1/4 tsk eddike
lidt vand
- Fordej:
- ælt honning og mel sammen
- læg dejen i en plastbøtte, som sættes et lunt sted i et par dag.
- Dej:
- kom fordejen i et fad
- kom æggeblommen, krydderier, hjortetaksalt og samt potaske udrørt i vand
- ælt den grundigt sammen.
- rul den tyndt ud på et meldrysset bord.
- stik hjerter ud med en udstiksform eller skær dem ud med en kniv.
- gentag til alt dejen er brugt.
- sæt dm på en bageplade med bagepapir
- bag honning kage hjerterne i en 200 graders varm ovn i ca. 10 min ( de må ikke blive for mørke )
- Sukkerlagen:
- i mens rørs sukkerlagen.
- rør sukker og kogende vand til sukkeret er opløst.
- pensel honningkagehjerterne med sukkervandet lige når de er kommet ud af ovnen.
- sæt honningkage hjerterne til afkøling på en rist.
- lad dem afkøle helt.
- Glasur:
- rør flormelis, eddike og lidt vand af gangen til man har en ret tyktflydende skriveglasur.
- kom glasuren i en kraftig dybfrostpose bind en knude og klip et lille hul i et hjørne.
- dekorer honningkage hjerterne med glasuren.
- lad honningkagerne stå til glasuren er stivnet.
- kom honningkagerne i en plastbeholder med tætsluttende låg og sæt dem i køleskabet.
- De kan holde sige i flere uger.
- Tag dem du skal bruge ud en times tid før de skal spises.
❤