efterårs retter,  forårs retter,  sommer retter,  vinter retter

Fyldte pandekager


fyldte pandekager medpandekager

Fyldte pandekager en gode og lækker hverdagsret. Lækre store hjemmebagte madpandekager. Fyldt med et velsmagende fyld af hakket oksekød, kål og bønnespirer mm. Krydret med ingefør, st. koriander, samt hvidløg

Fyldte pandekager er en populære ret hos både børn og voksne.

En go salat, eller tomatbåde og agurke skiver passer fint til de fyldte pandekager..

gode salater : Salat med jordbær og asparges, Mors salat ( mormor salat )., Kålsalat med pærer og mormor dressing, Farverig grønkåls salat eller Lille Eriks blommesalat

Andre gode retter med oksekød : Butterdejspakker med oksekød og squash, Oksekødsgryde med bacon og asparges, eller Fyldte squash med oksekød

tips

Kan du ikke finde friske bønnespire kan du bruge en dåse bønnespire

Du kan undlade hvidløg.



Fyldte pandekager



Pandekagedej : 

4 Æg

2 dl vand

 2 dl mælk

½ dl olie

 1 tsk. salt

4 dl mel

Fyld :

350 g Hakket oksekød

1 hakket løg 

1 spsk. olie

100 gr fint snittet spidskål eller hvidkål

1 rød peber ( i tern )

150 gr champignoner i skiver

150 gr bønnespire (se tips )

1 lille fed hvidløg 

 1 spsk. Tomatpuré

 2 tsk. Ingefær

 1 tsk. st. koriander

3 spsk. soyasauce

1 tsk. salt 

frisk kværnet peber

evt. lidt sukker

1 spsk. mel

Til gratinering

100 gr Revet ost



  1. Pandekage dej:
  2. Pisk æg, salt og olie sammen
  3. tilsæt vand og mælk
  4. pisk melet i dejen til der ikke er klumper i dejen
  5. lad dej hvile i mindst 1 time.
  6. Fyldet:
  7. Svits løg i olie til de er begyndt , at blive klare.
  8. tilsæt kødet og lad det svits med til det skifter farve.
  9. kom kål, bønnespire, champignoner samt rød peber i gryden
  10. tilsæt krydderier, tomat puré, soyasauce og hvidløg
  11. lad det små koge til næsten alt væden er væk
  12. smag til med salt, peber, st. koriander og ingefær evt. lidt sukker
  13. Drys 1 spsk. mel over fyldet og rør det i.
  14. Bag pandekagerne på en stor stegepande i lidt olie eller margarine. Der bliver 6 – 8 pandekager alt efter hvor stor panden er.
  15. Læg de bagte madpandekager på bordet
  16. læg en stribe af fyldet på midten af pandekagen.
  17. Fold siderne lidt ind enderne af striben med fyldet.
  18. fold nu halvdelen af pandekagen over fylde på den anden led og rul til den er lukket.
  19. læg nu de fyldte pandekager i et ovnfast fad side om side med lukningen nedad.
  20. drys med revet ost
  21. sæt fadet med de fyldte pandekager i en ovn ved 200 grader i ca. 15 – 20 min. Osten skal få lidt farve og pandekagerne blive lidt sprøde.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×