Fyldte pandekager
Fyldte pandekager en gode og lækker hverdagsret. Lækre store hjemmebagte madpandekager. Fyldt med et velsmagende fyld af hakket oksekød, kål og bønnespirer mm. Krydret med ingefør, st. koriander, samt hvidløg
Fyldte pandekager er en populære ret hos både børn og voksne.
En go salat, eller tomatbåde og agurke skiver passer fint til de fyldte pandekager..
gode salater : Salat med jordbær og asparges, Mors salat ( mormor salat )., Kålsalat med pærer og mormor dressing, Farverig grønkåls salat eller Lille Eriks blommesalat
Andre gode retter med oksekød : Butterdejspakker med oksekød og squash, Oksekødsgryde med bacon og asparges, eller Fyldte squash med oksekød
tips
Kan du ikke finde friske bønnespire kan du bruge en dåse bønnespire
Du kan undlade hvidløg.
Fyldte pandekager
Pandekagedej :
4 Æg
2 dl vand
2 dl mælk
½ dl olie
1 tsk. salt
4 dl mel
Fyld :
350 g Hakket oksekød
1 hakket løg
1 spsk. olie
100 gr fint snittet spidskål eller hvidkål
1 rød peber ( i tern )
150 gr champignoner i skiver
150 gr bønnespire (se tips )
1 lille fed hvidløg
1 spsk. Tomatpuré
2 tsk. Ingefær
1 tsk. st. koriander
3 spsk. soyasauce
1 tsk. salt
frisk kværnet peber
evt. lidt sukker
1 spsk. mel
Til gratinering
100 gr Revet ost
- Pandekage dej:
- Pisk æg, salt og olie sammen
- tilsæt vand og mælk
- pisk melet i dejen til der ikke er klumper i dejen
- lad dej hvile i mindst 1 time.
- Fyldet:
- Svits løg i olie til de er begyndt , at blive klare.
- tilsæt kødet og lad det svits med til det skifter farve.
- kom kål, bønnespire, champignoner samt rød peber i gryden
- tilsæt krydderier, tomat puré, soyasauce og hvidløg
- lad det små koge til næsten alt væden er væk
- smag til med salt, peber, st. koriander og ingefær evt. lidt sukker
- Drys 1 spsk. mel over fyldet og rør det i.
- Bag pandekagerne på en stor stegepande i lidt olie eller margarine. Der bliver 6 – 8 pandekager alt efter hvor stor panden er.
- Læg de bagte madpandekager på bordet
- læg en stribe af fyldet på midten af pandekagen.
- Fold siderne lidt ind enderne af striben med fyldet.
- fold nu halvdelen af pandekagen over fylde på den anden led og rul til den er lukket.
- læg nu de fyldte pandekager i et ovnfast fad side om side med lukningen nedad.
- drys med revet ost
- sæt fadet med de fyldte pandekager i en ovn ved 200 grader i ca. 15 – 20 min. Osten skal få lidt farve og pandekagerne blive lidt sprøde.
❤