Året på Bredstenen
Mors biksemad med spejlæg
efterårs retter,  forårs retter,  vinter retter

Mors biksemad

[lotos_likes]

I denne her spar og stop madspild tid. Er biksemad en genial ret til at få brugt rester fra en steg og kolde kartofler. så er det godt med en gang Mors biksemad er med soya sauce og citron timian. Den smager bare så godt.

Altid godt med en gang bixemad af rester. Har du kolde kogte kartofler og en rest steg eller andet kød. I stedet for at smide de gode rester ud. Kan man trylle det om til en gang bixemad. Lækkert hverdags ret med et par spejlæg på og lidt go ketchup til.

Mors biksemad med spejlæg

Tips

Har man ikke citron timian, kan alm timian bruges eller om vinteren tørret citron eller alm timian.

Citron timian, dufter og smager af en blanding mellem citron og timian. En virkelig anvendelig krydderurt til mange ting. Citron timian kan købes som plante i havecenter eller tørret hos fuglebjerggård.dk



Mors biksemad



1½ kg faste kartofler eller en rest kogt kartofler

salt til kogning af kartofler

2 groft hakkede løg

ca. 500 gr kød rester 

3 spsk. soyasauce f.eks. Kikkoman

et par kviste citrontimian eller  1 tsk. tørret citron timian

flydende margine eller smør

salt

frisk kværnet peber

tilbehør 

1 – 2 spejlæg per person.

Ketchup



  1. Kog kartoflerne med pil på i vand tilsat salt.
  2. Pil kartoflerne og skær dem i skiver.
  3. Har man en rest kogte kartofler skæres de i mindre passende stykker.
  4. Pil løget og skær det hak det groft.
  5. skær kød resterne i terne.
  6. varm fedtstof i en tykbundet gryde
  7. svits løget lidt. tilsæt kød resterne. Det skal svitse lidt til det begynder at blive brunt uden det brænder på.
  8. tilsæt soya sauce og blade fra timianen.
  9. Lad det varme godt igennem.
  10. Tilsæt kartoflerne
  11. rør forsigtigt rundt.
  12. Lad det varme godt igennem ved lavt blus med låg på.
  13. Smag til med timian, salt og peber evt. soya sauce.
  14. Serveres med spejlæg og ketchup


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×