Året på Bredstenen
steg af nakkefilet
efterårs retter,  forårs retter,  Nytår,  sommer retter,  vinter retter

Fyldt nakkefilet med den gode sovs


nakkefilet (svinekød )

Denne her opskrift er på en go steg….. – Nemlig fyldt nakkefilet (svinekød ) med den gode sovs . Eller som den bliver kaldt hos os “den rødesteg”, så ved alle hvad der bliver talt om…….. – Det lidt pussige navn har ” den rødesteg ” nok egentligt fået fordi sovsen er rød. Det har vi bare altid kaldt den for.

Det er en saftigt steg med fyld af svesker. – Sovsen der bliver af denne steg er et helt kapitel for sig selv. Krydret, lidt sød – Den er bare gó……

Nakkefilet (svinekød ) er et godt stykke kød, fedtmarmoreret som gør at denne steg bliver lækker og smagsfuld.

Denne steg smager skønt, med kogte kartofler, den gode sovs, grøntsagerne fra bradepanden , henkogte pære se Syltede pære i fryseren, ingefær marmelade se Ingefær marmelade og lunede franske kartofler til.

Tips:

Stegen er nemmest, at skære ud en en savtakket kniv f. eks en brødkniv. Da den har en sprød overflade.

En rest af stegen er go til pålæg



Fyldt nakkefilet med den gode sovs:



1 nakkefilet af svinekød ca. 1,5 kg

20 svesker

2 gulerødder

1/4 selleri

2 løg

1 dåse flåede tomater

20 svesker

1 dl soya sovs ( f. eks Kikkoman )

1 spsk. st. ingefør

1 tsk. tørret rosmarin

1 tsk. tørret estragon

salt 

frisk kværnet peber

1 dåse henkogt pære ( lagen fra dåsen skal hældes i bradepanden )

1 dl creme fraiche

ca. 3 spsk. mel

evt. lidt mad kulør



  1. Lav et hul i stegen på langs med for eksempel en træske eller ligene. (er nemmest når stegen er en smule frossen)
  2. Fyld med svesker fra begge sider.
  3. Skær grøntsagerne i mundrette stykker og fyld det i et fad sammen med svesker og flåede tomater.
  4. Læg stegen ovenpå grøntsagerne
  5. hæld halvdelen af soya sovsen over stegen.
  6. Drys stegen med halvdelen af krydderierne, samt salt og peber.
  7. Hæld sukkerlage fra pærerne og evt. vand over grøntsagerne i fadet til de lige knapt er dækket.
  8. Sat stegen i en uopvarmet ovn med 175 grader almindelig ovn i ca. 3 timer.
  9. ·Vend stegen når halvdelen af stegetiden er gået, og hæld resten af soya sovsen over stegen, drys med resten af krydderierne, samt salt og peber.
  10. Når stegen er færdig tages den hen på et spækbræt, så man kan si skyen fra grøntsagerne.
  11. ·Grønsagerne puttes op i ovnfast fad med stanniol over og sættes tilbage i ovnen
  12. Stegen lægges også tilbage i ovnen så skorpen kan blive sprød
  13. Sluk for ovnen
  14. Hæld skyen i gryde.
  15. Rør mel i creme fraichen
  16. Rør creme fraiche / mel blandingen i skyen og tilsæt evt. sovsekulør.
  17. Smag til med ingefær, rosmarin, estragon, salt, peber og evt. sukker
  18. Stegen er nemmest at skære med en savtakket kniv.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×