farseret porre
efterårs retter,  vinter retter

Farseret porre med stuvet porre


Farseret porre med stuvet porre, er en rigtig go hverdagsret…… Med masser af porre….. En rigtig go ret fra mormors skønne køkken…. Måske har den været lidt gemt lidt for længe væk i glemmebogen…. Det fortjener farseret porre absolut ikke…… For farseret porre med stuvet porre smager fantastisk, og er faktisk så ikke svært at lave…….

De farseret porre får en lækker sprød skorpe…. Som spises sammen med de stuvet porre, kogt kartofler og rødbeder… Et rigtigt godt byd på lækkert hverdagsmad….

farseret porre 
stuvet porre

Tips

Har man masser af porre i haven, er det en rigtig god måde at anvende dem på. Især sidst på vinteren hvor de sidste porre skal bruges inden de bliver kedelige.



Farseret porre med stuvet porre:



4 stykker porre på ca. 10 cm

salt

Fars:

400 gr hakket svinekød

1 æg

1 tsk salt

frisk kværnet peber

1 dl mælk

1½ dl rasp

Rasp til udrulning

bage eller madpapir

flydende margarine til stegning

Stuvet porre:

Ca. 800 gr renset porre i skiver

3 spsk. flydende margarine eller smør

3 spsk. mel

3½ dl mælk

salt

frisk kværnet peber

lidt sukker



  1. Orden porrerne
  2. Skyl porrerne grundigt fri for jord.
  3. skær 4 stykker porre i ca. 10 cm stykker.
  4. kog de 4 stykker knapt møre i let saltet vand.
  5. Fars:
  6. Rør en fars af kød, æg, krydderier, mælk og rasp.
  7. ta et stykke bage eller madpakkepapir drys rasp lidt rasp på midten.
  8. del fars i 4 lige stor del
  9. ta en portion fars og tryk det fladt på oven på raspen på papiret.
  10. læg et stykke porre på og rul farsen rundt om porren med papiret.
  11. Steg de farseret porre på alle sider på en pande med lidt margarine med jævn varme..
  12. de skal være fine brune på alle sider.
  13. Stuvet porre:
  14. kom den flydende margarine i en tyk bundet gryde og lad det smelte.
  15. Kom den ren gjorte porre skiver i .
  16. svits det lidt.
  17. ta gryden fra varmen og drys mel i.
  18. rør grundigt til melet er helt væk.
  19. tilsæt mælk og sæt gryden tilbage på varmen.
  20. kog det op og lad det koge i ca. 8 min til porrerne er møre og sovsen tyk. Husk at rør næsten hele tiden ikke det brænder på.
  21. smag til med salt, frisk kværnet peber og evt lidt sukker.
  22. de farseret porre serveres med de stuvet porre, kogt kartofler og rødbeder


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×