Citron måne
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Påske lækkerier,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Citron måne


 citronkage

En citron måne er en rigtig klassiker. En lækker citronkage med marcipan, vanilje, orangelikør og selvfølgelig masser af citronskal. Kagen er bagt i en springform, så den får den klassiske citron måne form. Den smurt med citron glasur af lemon curd, flormelis og citron saft.

Let og luftig kage med en go smager af citron. Samt den lidt syrlige glasur der klær kagen. Så er du til citron, kage med citron og citron måne , så prøv min opskrift på Citron måne.

Tips

Kan drysses med sigtet flormelis, i stedet for glasur

I stedet for glasur kan du blot smører kagen med lemon curd

En kage er bagt når den linder fra kanten af bageformen. Så i stedet for , at stikke i en kage med en stikkepind. For at se om den er bagt. Så se om den er lindet fra kanten, så er den bagt.



Citron måne:



250 gr smør

250 gr sukker

4 æg

100 gr marcipan i mindre stykker

½ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker  se evt. Vanilje ( sukker )

2 spsk. orangelikør

revet skal af en stor øko citron eller 2 mindre.

1 tsk. bagepulver

250 gr mel.

Glasur

 2 spsk lemon curd

3 spsk flormelis

 et par dråber citronsaft

evt. lidt hvidt krymmel.



  1. Kom smør, sukker, æg, vanilje, marcipan, revet citronskal og orange likør i en rørskål.
  2. Pisk det til det er hvidt og luftigt.
  3. Kom mel og bagepulver i skålen og rør ved lav hastighed til melet er iblandet. derefter et øjeblik ved høj hastighed.
  4. Kom dejen i en smurt mellem størrelse ca. cm. springform. .
  5. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1 time . til den er fin brun og linder fra kanterne.
  6. Rør lemon curd og flormelis sammen med et par dråber citronsaft. Til den har den rette konsistens
  7. smør den lunkne kage med glasur, drys evt. med krymmel.
  8. Lad den afkøle helt inden der skæres af den.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×