Blomme bradepandekage
Nøj hvor har vi mange blommer i år. Det er helt vildt. Der er ikke noget bedre end slå et smut fordi blommetræerne og snuppe en blomme direkte fra træet. Måske 2 – 3 mange. Men de kan også bruges til, at bage denne her lækker blomme bradepandekage med masser af blommer, vanilje og marcipan. En lækker blommekage til kaffen lun og med creme fraiche det gør lykke…
Nogle år bugner træerne af blommer. Andre år er der måske kun 10 blommer på træerne. Så kan vi kun lige få en lille blommekage a la Anders A. Når træerne bugne bruger vi på alle mulige måder.
Gode måder at anvende blommer på: Blommegratin med kokos, Blomme trifli, Blomme marmelade med vanilje., Blommegrød, Blomme vendekage med kokos, Blommekage a la Anders And:, eller Lille Erik´s blommesalat. Man kan også fryde dem ned til blommegrød og marmelade i vinterens løb.
Tips
Alle slags blommer kan bruges til denne blommekage.
Du kan drysse lidt hakket nødder, mandler eller mandelflager over kagen inden den bliver bagt,
Du behøver ikke stikke i en kage for, at se om den er bagt. Den er helt sikkert bagt når den linder fra kanten af formen.
Blomme bradepandekage
300 gr smør
450 gr sukker
½ tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
6 æg
150 gr marcipan i små stykker
400 gr mel
2 tsk. bagepulver
Fyld
ca. 700 gr udstede blommer
1 spsk. sukker
1/4 tsk. vaniljepulver
- Pisk smør, sukker, æg, marcipan og vanilje sammen til det er hvidt og luftigt i et par minutter.
- Kom mel og bagepulver i og rør langsomt til melet er væk i dejen.
- rør derefter med høj hastighed i et øjeblik.
- Hæld dejen i en smurt bradepande og bred den ud i formen.
- Læg de udstenede halveret blommer side om side ovenpå dejen.
- Bland vanilje og sukker sammen og drys over kagen.
- Bag kagen ved 175 grader i Ca 1 time. Den skal være fin lysebrun og linde fra kanten af formen
❤