forårs bagværk,  sommer Bagværk

Rabarber lagkage


rabarber lagkage

Hvad med , at prøve med en rabarber lagkage ???Den er lækker og frisk, en rigtig sommer lagkage. Men luftige bunde, lækker vanilje creme og rabarber kompot. Den er bare rigtig gó

Endnu en opskrift med rabarber. Rabarber skal bruges når de er sæson. De kan bruges til meget andet end kage og grød. Vi prøver altid , at få tidlige rabarber. Vi lægger en gammel glasdør fra et drivhus der lagde sig ned under stormen Allan. Så snart rabarberne begynder, at røre på sig i det tidlige forår.

Tips:

Hvis du ikke har lyst til , at bage lagekagebunde. Kan man hos en rigtig bage købe nogle gode luftige lagekage bunde.

Det er bedst, at bruge de små rabarber til denne lagkage. De store grove er bedre til saft og grød.

Du kan smør hver bund med rabarber curd

En lagkage, syntes jeg bliver bedst når den for lov til at trække natten over.

Har du ikke et lagkage fad med låg, så sæt en stor skål over lagkagen når den står i køleskabet.



Rabarber lagkage



Bunde :

3 stk lagkagebunde se Lagkagebunde

Vanilje creme :

1 portion vanilje creme se Vanilje creme

Rabarber kompot :

200 gr rabarber

1 dl syltesukker

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

Fyld:

100 gr makroner

Pynt :

Evt. rabarber curd se Rabarber curd

½ l piskefløde

1 rabarber stængel

1 tsk. sukker



  1. Start med at bage lagkagebunde, se Lagkagebunde Eller køb 3 gode lagkagebunde.
  2. Lav en portion vanilje creme se Vanilje creme
  3. Rens og skyl rabarberne
  4. skær dem i små stykker og kom dem i en gryde med syltesukker og vanilje.
  5. Bring det langsomt i kog og kog det i ca. 2 min ved svag varme.
  6. Lad rabarber kompotten afkøle.
  7. Læg lagkagen sammen creme, rabarber kompot og knuste markoner.
  8. Lad gerne stå en dags tid i køleskabet.
  9. Smør evt. den øverster bund med rabarber curd
  10. vask og høvl rabarber stænglen med en kartoffelskræller på langs
  11. læg rabarber trådene i en skål og drys med lidt sukker.
  12. sprøjt lagkagen med flødeskum så den er helt dækket.
  13. pynt med afdryppede rabarber tråde.

2 Comments

    • Charlotte

      Hej Rose-Marie
      Åhe der kan jeg ikke rigtig hjælpe. Det har jeg simpelthen ikke nogen viden om.
      Det eneste jeg ville tro er at hvis du laver rabarber kompotten med sødemiddel i stedet for sukker.
      Det kan du blande op i piske flødeskum og lægge det sammen som lagekage..
      Om man kan bage eller købe lagkagebunde uden eller med lidt sukker ved jeg ikke???
      Der kommer en opskrift i næste uge på rabarber lagkage med flødebolle. – Som lidt inspiration
      Håber du kunne bruge bare lidt af mit svar 😊
      Forsat go dag
      KH
      Charlotte

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×