Kirsebær marmelade med vanilje og rom
Vi har et rigtig dejligt kirsebærtræ i haven. De er sure, men er helt perfekte til at udstede. Stevnsbær eller surkirsebær er det. De er bedst til til Kirsebærsovs til Ris a la mande, saft, grød, Kirsebær likør eller denne her helt skønne Kirsebær marmelade med vanilje og rom.
Stevnsbær er et meget smagefulde bær og har en smuk og kraftig farve. De ” sviner ” når man udsteder dem og det tager tid. Der er kirsebærsaft over det hele på fingrer og på bordet. Men det er absolut hele besværet hver.
Kirsebær marmelade med vanilje og rom smager fantastisk på brød eller måske som tilbehør til ost og dessert . Rommen i marmelade gik en rigtig go afrundet smag.
Tips
Et godt tips når man skal udstene kirsebær. 1: tag et stort mørkt håndklæde og læg på bordet der hvor du sider. 2: udsten kirsebær sammen em den anden så kan i hygge snakke mens
Men du kan bruges alle slags kirsebær til denne skønne marmelade. Det behøver ikke lige være Stevnsbær.
Man kan sagtens bruge dybfrosne udstedende kirsebær, de skal bare være tøet op.
Jeg bruger altid syltesukker . Det er så nemt at bruge, og med et godt resultat hver gang.
Du kan bruge en lille stang vanilje i stedet for vaniljepulver/sukker Blot flække dem og kog med-
Kirsebær marmelade med vanilje og rom
750 gr udstenet kirsebær
750 gr sylte sukker
½ tsk. vanilje pulver eller 1 tsk. vanilje sukker se Vanilje
2 spsk. rom
rom eller atamon til skylning af glas.
- Udsten kirsebærerne
- læg den i en gryde, sammen med syltesukker, vanilje og Rom.
- Varm det op til det koger og lad det koge ved lavt blus i 6 – 8 min. Under omrøring.
- Lad det afkøle lidt, og kom det på små rengjort, Rom skyllet glas.
- Glassene lukkes straks.
- Sæt dem til afkøling på et viskestykke.
- bruger man glas med metallåg vil de sige en pling lyd når de køler af, det er tegn på at der er undertryk i glasset og det er 100 % tæt.
- Opbevares mørkt og køligt
❤