Efterårs bagværk

Dejlig kage med kvæder


Dejlig kage med kvæder, en kage de skønne kvæder. Så har du fået fat i nogle kvæder… Kan du lave denne kvæde kage.

Kender du kvæder ????

Kvæder er en sten hård frugt der modner sent på efteråret. De dufter dejligt, når den kommer ind i varmen. Kvæder skal tilberedes før de kan spises. De kan bruges til f. eks Kvædebrød, Kvædegelé , bagværk f eks Kvædehorn med marcipan. Du kan også lave te af kvæder se Kvæde te, og Krydret kvæde te. Eller skønne marmelader

Andre gode opskrifter med kvæder : Kvædegelé, Æble kvæde marmelade med vanilje, Kvædebrød med lime og vanilje, Krydret kvæde te, Kvædehorn eller Efterårsmarmelade

Tips:

En kage er bagt når den linder fra kanten af formen. Så du behøves ikke stikke i en kage med en strikkepind.

En springform på ca. ø 26 cm eller en lille bradepande på ca. 20×30 cm passer fint til denne æblekage

Ameretto ( mandel likør ) kan undlades i opskriften.



Dejlig kage med kvæder



125 gr smør

250 gr sukker

3 æg

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

2 spsk. mandel likør ( Amaretto )

1 tsk. bagepulver

225 gr mel

fyld:

1 stor kvæde eller 2-3 små kvæder

vand

 1 spsk. sukker

lidt vanilje

Pynt:

perlesukker

mandel flager



  1. Fyld:
  2. Vask og skræl kvæderne
  3. del den/dem i kvarte og fjern kærnehuset helt.
  4. kom dem i en gryde med lidt vand, sukker og lidt vanilje.
  5. kog kvæderne knap møre
  6. hæld dem i en sige og laf dem dryppe af mens du lave dejen til kagen
  7. Dej:
  8. Pisk smør, sukker, vanilje, mandel likør og æg grundigt i nogle minuter med håndmixer eller i røremaskine. Den skal være hvid og luftig.
  9. Tilsæt mel og bagepulver og rør langsomt til melet er blandet i dejen.
  10. Rør derefter kraftigt i et lille øjeblik.
  11. Fyld dejen i en smurt springform ca. 26 cm
  12. Læg de afdryppede kvæde stykker oven på dejen.
  13. drys lidt perlesukker og mandel flager over kvæderne
  14. bag kagen i alm ovn ved 175 grader i ca. 45 min eller til den linder fra kanten af formen og er fin brun.
  15. kvæde kagen spises lun med vanilje is, flødeskum eller creme fraiche

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×