Dejlig kage med kvæder
Dejlig kage med kvæder, en kage de skønne kvæder. Så har du fået fat i nogle kvæder… Kan du lave denne kvæde kage.
Kender du kvæder ????
Kvæder er en sten hård frugt der modner sent på efteråret. De dufter dejligt, når den kommer ind i varmen. Kvæder skal tilberedes før de kan spises. De kan bruges til f. eks Kvædebrød, Kvædegelé , bagværk f eks Kvædehorn med marcipan. Du kan også lave te af kvæder se Kvæde te, og Krydret kvæde te. Eller skønne marmelader
Andre gode opskrifter med kvæder : Kvædegelé, Æble kvæde marmelade med vanilje, Kvædebrød med lime og vanilje, Krydret kvæde te, Kvædehorn eller Efterårsmarmelade
Tips:
En kage er bagt når den linder fra kanten af formen. Så du behøves ikke stikke i en kage med en strikkepind.
En springform på ca. ø 26 cm eller en lille bradepande på ca. 20×30 cm passer fint til denne æblekage
Ameretto ( mandel likør ) kan undlades i opskriften.
Dejlig kage med kvæder
125 gr smør
250 gr sukker
3 æg
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
2 spsk. mandel likør ( Amaretto )
1 tsk. bagepulver
225 gr mel
fyld:
1 stor kvæde eller 2-3 små kvæder
vand
1 spsk. sukker
lidt vanilje
Pynt:
perlesukker
mandel flager
- Fyld:
- Vask og skræl kvæderne
- del den/dem i kvarte og fjern kærnehuset helt.
- kom dem i en gryde med lidt vand, sukker og lidt vanilje.
- kog kvæderne knap møre
- hæld dem i en sige og laf dem dryppe af mens du lave dejen til kagen
- Dej:
- Pisk smør, sukker, vanilje, mandel likør og æg grundigt i nogle minuter med håndmixer eller i røremaskine. Den skal være hvid og luftig.
- Tilsæt mel og bagepulver og rør langsomt til melet er blandet i dejen.
- Rør derefter kraftigt i et lille øjeblik.
- Fyld dejen i en smurt springform ca. 26 cm
- Læg de afdryppede kvæde stykker oven på dejen.
- drys lidt perlesukker og mandel flager over kvæderne
- bag kagen i alm ovn ved 175 grader i ca. 45 min eller til den linder fra kanten af formen og er fin brun.
- kvæde kagen spises lun med vanilje is, flødeskum eller creme fraiche
❤