Året på Bredstenen
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  kage opskrifter Køkken chef Premium airfryer,  vinter bagværk

Brunsviger


Brunsviger

Klassik dansk brunsviger med hakket nødder. I en ikke for snasket udgave, da jeg nok har et traume med ” meget ” snaskede brunsviger. I stedet for er der tilsat lidt hakket nødder i fyldet. Hvilket gir en rigtig lækker, karamelliseret top på brunsvigeren.

En nybagt brunsviger med nødder, der er lun endnu er meget lækker kage til søndags kaffen. En brunsviger skal helt spises samme dag som den er bagt, så er den bedst,

Der er sikkert mange meninger om hvordan en brunsviger skal være. Nogle vil havde den mega snasket andre ikke. Nogle andre bager den med kanel, kardemomme eller nødder. Her er min opskrift på en med nødder og ikke så meget snask.

Andre gode og lækre gærkager: gammeldags Kringle, Æblehorn eller Fastelavnsboller med æble og makron

tips

Er du til en snaskede Brunsviger, kan du lave dobbelt portion af fyld.

De hakkede nødder kan undlades, eller erstattet af hakkede mandler

En brunsviger bages i airfryer ved 180 grader i ca. 20 min



Brunsviger



1 1/2 dl mælk

25 gr gær

75 gr blødt smør

1 spsk. sukker

1/4tsk salt

2 æg

 ca. 400 gr mel

Fyld

125 gr farin

75 gr smør

2 spsk. mælk

25 gr hakket nødder



  1. lun mælken
  2. udrør gæren i den lune mælk en en stor skål evt. rørmaskine
  3. rør sukker og salt i gærvæden
  4. rør æg og det bløde smør i gær væden
  5. rør melet i af et par gange
  6. ælt dejen let, den skal være lidt klisteret idet.
  7. kom dejen i en smurt lille bradepande ( 20 x 30 cm ) drys evt. lidt med på når du spreder dejen ud i formen.
  8. Lad den hæve et lun sted i ca 30 minutter.
  9. Fyld
  10. Kom smør, farin, mælk og nødder i en gryde
  11. varm det op til smørret er smeltet, og det er en ensartet masse
  12. lav fordybninger i dejen med en spiseske
  13. fordel fyldet over brunsviger dejen.
  14. bag kagen i den 200 grader varm ovn i 20 – 25 min eller ca. 20 min ved 180 grader i en airfryer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×