Ananas marmelade med havtorn og chili
Denne har meget lækre Ananas marmelade med havtorn og chili er bare fantastisk……. – Den er faktiske gået hen og blevet min ynglings marmelade lige i øjeblikket. Kombinationen af ananas, havtorn og chili er bare rigtig go. – Det ligesom klær hinanden rigtigt godt…. Ananas marmeladen for en meget smuk gul orange farve.
Det er kun lige et strejf af chili. Men selvfølgelig er man til chili kan man komme mere af det i… Det er en smags sag.
Andre gode marmelade opskrifter : grapefrugt marmelade, Æble marmelade med hyben og gulerod eller Blommer i Madeira marmelade
tips
Der er meget forskel på styrker i chilierne. Det skal kun være et strejf af chili, så pas på.
Jeg bruger altid syltesukker, da det altid gir et rigtig godt resultat.
Ananas marmelade med havtorn og chili
100 gr havtorn
400 gr ananas i små stykker
ca. en knivspids fint hakket rød chili
500 gr syltesukker
atamon eller spiritus til skylning af glas
- Skræl ananassen
- tag den hårde kerne ud af midten
- skær ananassen i små stykker
- kom det i en gryde sammen med havtorn, chili og syltesukker
- kog marmeladen ved svag varme i 4- 5 min under omrøring..
- hæld marmeladen på rengjorde atamon eller spiritus skyllede glas.
- Luk straks glassene
- stil dem til afkøling på et rent viskestykke.
- sæt mærkater på glassene
- opbevares mørkt og køligt.
❤