Efterårs desserter,  forårs desserter,  Jule opskrifter,  Nytår,  sommer desserter,  vinter desserter

Vaniljefromage med bærkompot


vaniljefromage med bærkompot

Vaniljefromage med bærkompot af sommers bær. Fromage med vanilje og et strejf af hvid portvin. Med en dejlig sommerbær kompot af jordbær, ribs, hindbær, og f.eks. solbær. En rigtig lækker sommer dessert.

Til vaniljefromagen, kan i stedet for sommerbær kompot, nemt bruges en lun Kirsebærsovs . Så er det en helt juledessert. Anden frugt kompot eller syltede frugt f.eks. Syltede pære er også godt til.

Andre fromage opskrifter : Ymer fromage, Ananasfromage eller Nem citron fromage

Tips:

I stedet for en stor fed vaniljestang kan du bruge 2 små til denne fromage med vanilje

Passer til en Tupperware jelloring

Det vigtigste når man laver fromage er at varme husblassen godt op, den skal næsten koge. Piske meget grundigt og på højeste hastighed på håndmikseren, når husblassen hældes i æggemassen. derefter piske kraftigt i mindst 1 min.

Vaniljefromagen kan kommes i høje glas. Pyntet med et lag bærkompot der er stivnet med et par blade husblas. 2 Udblødt husblas kommes i bærkompotten der er varmet op. Det rørs grundigt i og afkøles Fromagen skal være helt stivnet når du hælder næsten kolde bærkompot med husblas i forsigtigt ovenpå fromagen.

Det kan være lidt vanskeligt, at vende fromage ud af formen. Men prøv at sætte den fryseren lidt og derefter skylle eller dyppe den i varmt vand.



Vaniljefromage med bærkompot



Bærkompot

200 gr blandet sommerbær ( jordbær, hindbær, ribs, solbær, blåbær eller brombær ) friske eller frosne

½ dl vand

½ dl sukker

1/2 stang Vanilje

1 spsk. kartoffelmel

2½ spsk. vand

Vaniljefromage

6 blade husblas

4 pasteuriseret æggeblommer ( 2 bæger )

1 dl sukker

1  fed stang vanilje ( se tips )

3 spsk. hvid portvin

4 – 4½  pasteuriseret æggehvider ( 3 bæger )

4 dl piskefløde

Pynt

F.eks. friske bær, anden frugt, flødeskum, eller chokolade 



  1. Bærkompot
  2. Kom de ordnede bær i en gryde.
  3. tilsæt vand, vaniljekorn fra ½ vaniljestang og sukker
  4. kog kompotten i 2-3 min.
  5. ta gryden fra varmen
  6. rør kartoffelmel og vand i en kop
  7. rør hurtigt og grundigt kartoffelmels vandet i kompotten
  8. smag kompotten til med sukker
  9. sæt kompotten til afkøling
  10. Vaniljefromage
  11. Læg husblassen i kold vand i 10 min.
  12. Hæld æggehvider, piskefløde i hver sin skål.
  13. Æggeblommer, sukker, vaniljekorn fra 1 stang vanilje og hvid portvin i en tredje skål.
  14. Pisk først æggehvider stive, så piskefløden.
  15. Til sidst piskes æggeblommer, sukker og portvin hvidt. På den måde skal man ikke rengøre piskeriset.
  16. knug let vandet af husblasen og kom det i en gryde.
  17. Varm husblassen til det er rygende varmt.
  18. Pisk under kraftig piskning den rygende varme husblas i æggeblomme massen. Piske kraftigt i et minuts tid
  19. Vend de stift piske æggehvider i forsigtigt i af et par gange.
  20. Vend derefter forsigtigt den stift piskede fløde i af et par gange.
  21. Hæld en randform, anden form eller glasskål
  22. Sæt den i køleskabet et par timer.
  23. Vend fromagen ud på et fad, eller servers den i glasskålen. ( se tips )
  24. Pynt med f.eks. friske bær
  25. servere den med lun bærkompot.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×