Efterårs bagværk,  sommer Bagværk

Valnøddeboller med squash


squashboller med valnødder
valnøddeboller med squash

Nu, er squash sæsonen lige gået i gang her. De er ventet…….. For en gang Squash Klatter eller Fyldt Squash er godt. Så skal der bruges løs af dem, til alverdens ting – også til de her valnøddeboller med squash. Dejlige squashboller med valnødder, saftige og lækre, perfekte til madpakken.

De her squashboller med valnødder, er dejlige saftige boller og kan spises som morgen, middag og aften. Selvom det er boller med squash, smager de ikke af squash. Det skulle man måske ellers tro da der er en lille revet squash i .

Åhe… sådan en nybagt bolle, med koldt smør. Det tror jeg bestemt alle kan li. Så er der den der dejlige duften der breder i huset når man bager brød og kage.

De plejer, at gi godt de to planter vi har. Rigeligt, så man er nødstil at være kreativ for, at få dem brugt. Det henne også , at man lidt længere hen i sæsonen bliver lidt træt af squash. Men så er det jo godt , at komme dem i boller.

Så har du mange squash eller har du fået en hele posefuld forærende. Kan du prøve , at bage de her valnødboller med squash.

Andre gode opskrifter med squash: Squash kage, Pizza med squash og kartofler, Butterdejspakker med oksekød og squash eller 2-3-4 marmelade med vanilje og lime

Tips

alm yoghurt kan bruges i stedet for græsk yoghurt

Dejen skal være lidt klisteret, når du former bollerne kan du dyppe dej klumperne i lidt mel så er de nemmere , at forme.

Der bliver ca. 18 pæne store boller af denne opskrift.

Du kan pensel bollerne med kold kaffe eller æg.



 Valnøddeboller med squash



3 dl græsk yoghurt 

40 gr gær

1 spsk. sukker

250 gr revet squash ( en lilla squash )

1/2 tsk.  St koriander

100 gr groft hakket valnødder

2  ½ tsk. gr salt

100 gr smør

2 dl mælk

2 dl grahamsmel

ca. 800 gr hvedemel



  1. vask og riv squashen groft.
  2. rør yoghurt, gær, sukker, revet squash og St koriander sammen til gæren er opløst.
  3. varm mælk, smør og salt i en gryde til det er lillefinger varmt .
  4. lad det stå lidt til smørret er næsten smeltet.
  5. hæld det i yoghurt/gær blandingen og rør godt.
  6. tilsæt de groft hakket valnødder og grahamsmel
  7. rør halvdel af melet i .
  8. ælt mere mel i lidt af gangen. dejen skal klister lidt.
  9. Drys evt. lidt mel på ovenpå dejen
  10. lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time til den er dobbelt så stor. .
  11. form ca. 18 squashboller, som sættes på en bageplade med bagepapir. ( se tips )
  12. lad den hæve et lunt sted ca. 1 time
  13. bag bollerne i alm ovn ved 200 gr i 17 – 20 min. de skal være fine brune.
  14. afkøles på en bagerist.

🧡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×