Sprød tærtebund med mandelmel
Tærtedej med mandelmel giver en rigtigt dejlig sprød tærtebund til kager og desserter. Det giver lige lidt ekstra når der kommer lidt mandelmel i dejen.
Super sprød tærtebund med mandelmel til kager og desserter med en dejlig eftersmage af mandel.
Sprød tærtebund med mandelmel er helt perfekt til en dejlig frugt tærte, f.eks. en Brombær tærte eller Hindbær tærte
Du kan også lave tærtedej til kager uden mandelmel se mere :Tærtedej til kage og desserter eller en Tærtedej til madtærter
Er du på jagt efter opskrifter på tærter se flere her : Brombær tærte, Rabarber marengs tærte, Appelsintærte, Blomster frugttærte eller Porretærte
Tips
En tærteforme med løs bund på mellem 25 og 30 cm passer til denne Du også kan bage den i et tærtefad, hvis du ikke vil havde ud på et fad
25 cm passer til en frugt tærte med dej gitter oven på
Du kan bruge ris, kikærter eller Keramiske Bagekugler til at holde formen på tærte dejen
Kender du keramiske bagekugler ???
Genanvendelig små karamiske kugler, som kan vaskes i sæbevand og bruges igen og igen. De er mægtig smarte
Sprød tærtebund med mandelmel
200 gr mel
50 gr mandel mel
1 spsk. flormelis
100 gr smør
1 æg
- Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør for en perfekte sprød tærtebund med mandelmel.
- tilsæt æg.
- ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
- smør en tærteform med lød bund let
- tryk dejen ud i tærteformen ( kan også rulles ud )
- Gem lidt gitter oven på hindbær tærten.
- læg stanniol over dejen i formen og hæld keramiske bagekugler, tørret bønnen eller ris oven på stanniolen. og bred dem ud
- bag tærtebunden i 20 min ved 200 grader.
- afkøl tærtebunden lidt
- Nu er den sprøde tærtebund med mandelmel klar til fyld.
❤