Rabarber saft
Rabarber saft et frisk forårs pust. Nyd et glas is koldt rabarber saft på terrassen en varm forårs/sommerdag
Kan nydes opblandet med koldt vand, masser af is terninger eller danskvand. Men er også perfekt til en sommer drinks, f. eks gin, rabarber saft, danskvand og masser af knust is.
Når de første rabarber titter frem, skal der bages Rabarberkage a la Anders And, laves Gammeldags rabarberkage. eller Rabarber koldskål her hos os. De første rabarber er ventet her og et sikkert forårs tegn. Der bliver lagt glas over rabarberne så snart de rør på sig i det tidlige forår. En glasdør fra det gamle drivhus, der lagde sig ned under stormen Allan . Så er vi på vej mod sommer.
Lidt senere i sidst i maj og i juni er er alm rabarbere blevet lidt grove i det, så er det tid til rabarber grød. De grove rabarber egner sig ikke til kager, de er trævlede. Men de er rigtig gode til grød, rabarbersaft og Rabarber hyldeblomstdrik
Tips:
Laver du rabarbersaft af vinrabarbere bliver den rigtig flot i farven.
Den færdigkogte saften kan tilsættes atamon, så er den holdbar længe. Ønsker du ikke at bruge atamon kan du fryse saften ned i en plastflaske eller lignede. Den færdigkogte saft uden atamon kan holde sige et par dag i køleskabet.
Saften opblandes efter smag med vand, isterninger eller danskvand.
Kan bruges i drinks med f eks gin
Rabarber saft:
1 kg rabarbere
1,4 liter vand
ca. 700 gr sukker
½ vaniljestang eller 1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
Atamon
Atamon eller spiritus til skylning af glasflasker
- Rens, skyl og skær rabarberne i små stykker.
- Hæld dem i en gryde med vand.
- Kog det til rabarberne er udkogt.
- Si saften i gennem et klæde.
- Hæld saften i en ren gryde.
- tilsæt sukker og vanilje.
- kog saften op.
- Smage til med evt. mere sukker.
- Hvis du har brugt en ½ vaniljestang. Lad saften stå og trække lidt, så den gode smage fra vaniljen kommer ud. Hvorefter saften koges op igen. og vaniljestangen fiskes op inden den hældes på flasker.
- Ski, saften med en hulske
- Tilsæt evt. atamon som vejledning på flasken ( kan fryses ned uden atamon eller gemmes i et par dage i køleskab )
- Hældes på ren gjorte atamon eller spiritus skyllede glas flasker , der lukkes med låg straks.
- sæt flaskerne på et rent viskestykke til afkøling.