Rabarber marmelade med et twist
Rabarber marmelade med et twist, smager simpelthen af sommer og sol…. Dejlig marmelade af rabarber og ingefær samt et twist af grapefrugt.
Der er perfekt på et stykke brød og meget mere. Marmeladen har en dejlig smag af de skønne rabarber. Men med et lille twist af ingefær og grape. Rabarber marmelade med ingefær har en meget smuk rød/orange farve.
Hjemmelavet marmelade er ikke så sødt som købe udgaven og smager af meget mere…. Det er slet ikke så svært, at lave sin egen marmelade. Desuden kan du lave mange forskellige smags kombinationer.
Andre skønne marmelade: Abrikos marmelade, grapefrugt marmelade, Jordbær marmelade med Rom eller Ananas marmelade med havtorn og chili
Er du på jagt efter gode opskrifter med rabarber ?? Så er der et par stykker her : Rabarber koldskål, Lagkage med rabarberskum og flødeboller, Rabarber hyldeblomstdrik eller Rabarber trifli
Tips
Til denne skønne marmelade med rabarber og ingefær skal bruges små rabarbere. De store og grove er bedst til Rabarber saft eller Rabarber grød
Der bliver 2 mindre glas marmelade ud af denne opskrift.
Jeg bruger næsten altid syltesukker til det marmelade som jeg laver. Syltesukker er et fantastik produkt. Der altid giver et godt resultat
Til skylning af glas kan der anvendes spiritus i stedet for atamon.
Rabarber marmelade med et twist
250 gr rabarber i små stykker
300 gr syltesukker
saften af 1 grapefrugt
1 tsk. revet frisk ingefær
Atamon eller spiritus til skylning af glas.
- kom rabarber, revet ingefær og saften fra grapefrugten i en gryde, sammen med syltesukker.
- varm det langsomt op til det koger
- lad det koge i 2 min.
- ta det fra varmen
- fylde det på rengjorte atamon/spiritus skyllede glas
- Luk straks glassene og stil dem til afkøling på et viskestykke
- sæt etiketter på glassene med Rabarber marmelade, så man ved hvornår det er lavet.
- opbevares køligt og mørkt..
❤