Rabarber koldskål
Det her er simpelthen smagen af sommer og sol….. Rabarber koldskål, en skøn sommer dessert eller forfriskning på en varm sommerdag. En variation af den klassiske gammeldags koldskål, men med et twist af rabarber og vanilje
De første rabarber er ventet her og et sikkert forårs tegn. Der bliver lagt glas over rabarberne så snart de rør på sig i det tidlige forår. En glasdør fra det gamle drivhus, der lagde sig ned under stormen Allan. Så har vi tidlige rabarbere
Andre gode opskrifter med rabarbere: Rabarberkage a la Anders And, Gammeldags rabarberkage., Forårskage eller Rabarber hyldeblomstdrik.
Tips
Laver du koldskål med rabarber af de flotte røde vin rabarbere bliver den rigtig flot i farven. Men kan sagtens laves af alm små fine rabarbere.
Vaniljepulver kan udskiftes med 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
En udskrabet vaniljestang kan koges med i rabarberkompotten i stedet for andet vanilje.
Rabarber koldskål skal laves af små fine rabarbere. De grove rabarbere, er bedste til Rabarber grød eller Rabarber saft mm. Men man kan stadigvæk være heldig langt hen på sæsonen at finde små fine lækre rabarber ind i mellem de store grove.
Økologisk kærnemælk, er mere tyk i konsistensen end de fleste alm kærnemælk. Hvilket jeg syntes gør koldskål mere lækker.
Koldskålen serveres med kammerjunker, tvebakker eller Ristede havregryn.
Rabarber koldskål:
200 gr små rabarber ( gerne vin rabarbere )
1 dl vand
4 spsk. sukker
lidt vanilje pulver eller vaniljesukker
Koldskål:
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
1/4 tsk. vaniljepulver
1 liter kærnemælk ( gerne økologisk )
- Rens og skyl rabarberne. skær dem i små stykker.
- kom dem i en gryde, sammen med sukker og vand.
- kog dem til er næsten kogt helt ud.
- afkøl rabarberkompotten.
- Koldskål
- Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til det er hvidt og luftigt.
- pisk kærnemælken i.
- pisk rabarberkompotten i.
- Smag koldskålen til med vanilje og sukker.
- sæt den på køl til den skal spises.
❤