rabarber koldskål
forårs desserter,  sommer desserter

Rabarber koldskål


Rabarber koldskål

Det her er simpelthen smagen af sommer og sol….. Rabarber koldskål, en skøn sommer dessert eller forfriskning på en varm sommerdag. En variation af den klassiske gammeldags koldskål, men med et twist af rabarber og vanilje

De første rabarber er ventet her og et sikkert forårs tegn. Der bliver lagt glas over rabarberne så snart de rør på sig i det tidlige forår. En glasdør fra det gamle drivhus, der lagde sig ned under stormen Allan. Så har vi tidlige rabarbere

Andre gode opskrifter med rabarbere: Rabarberkage a la Anders And, Gammeldags rabarberkage., Forårskage eller Rabarber hyldeblomstdrik.

Tips

Laver du koldskål med rabarber af de flotte røde vin rabarbere bliver den rigtig flot i farven. Men kan sagtens laves af alm små fine rabarbere.

Vaniljepulver kan udskiftes med 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

En udskrabet vaniljestang kan koges med i rabarberkompotten i stedet for andet vanilje.

Rabarber koldskål skal laves af små fine rabarbere. De grove rabarbere, er bedste til Rabarber grød eller Rabarber saft mm. Men man kan stadigvæk være heldig langt hen på sæsonen at finde små fine lækre rabarber ind i mellem de store grove.

Økologisk kærnemælk, er mere tyk i konsistensen end de fleste alm kærnemælk. Hvilket jeg syntes gør koldskål mere lækker.

Koldskålen serveres med kammerjunker, tvebakker eller Ristede havregryn.



Rabarber koldskål:



200 gr små rabarber ( gerne vin rabarbere )

1 dl vand

4 spsk. sukker

lidt vanilje pulver eller vaniljesukker

Koldskål:

4 æggeblommer

4 spsk. sukker

1/4 tsk. vaniljepulver

1 liter kærnemælk ( gerne økologisk )



  1. Rens og skyl rabarberne. skær dem i små stykker.
  2. kom dem i en gryde, sammen med sukker og vand.
  3. kog dem til er næsten kogt helt ud.
  4. afkøl rabarberkompotten.
  5. Koldskål
  6. Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til det er hvidt og luftigt.
  7. pisk kærnemælken i.
  8. pisk rabarberkompotten i.
  9. Smag koldskålen til med vanilje og sukker.
  10. sæt den på køl til den skal spises.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×