Nem rabarber kokos kage
Nem rabarber kokos kage eller rabarber gratin…. Nem lækker dessert af rabarber med kokosdej…. Eller måske som lidt lækkert til kaffen med lidt flødeskum, creme fraiche eller vanilje is til. Meget nem, hurtig og lækker at bage.
Det er dejlig med rabarber, det er et sikkert forårs tegn. Vi lægger en gammel glasdør fra det gammel drivhus. Der lage sig ned engang, hen over rabarberne i det tidlige forår. Så er det bare at vente
Tips
De små spæde rabarber er bedst til kage, kompot og desserter. Når de bliver grove er det siet Rabarber grød Rabarber saft og Rabarber hyldeblomstdrik
Men man kan langt hen på sæsonen finde små søde rabarber mellem de store og grove. Lige til en rabarberkage f eks Gammeldags rabarberkage Rabarberkage a la Anders And eller Rabarber koldskål
Nem rabarber kokos kage
ca. 500 gr rabarber skåret i skiver
1 dl sukker
1 tsk. go vaniljesukker eller 1/4 tsk. vaniljepulver se Vanilje
1 spsk. kartoffelmel
Kokos dej:
4 æg
1 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker eller 1/4 tsk. vaniljepulver se Vanilje
2 dl kokosmel
1 dl rasp
- rabarberne skylles og skæres i små stykker
- kom rabarberne i højt ovnfast fad ( f.eks. en souffleform )
- bland sukker, vanilje og kartoffelmel sammen i en skål
- drys det herover rabarberne i formen.
- Kokos dej:
- Pisk æg, sukker og vanilje hvidt og luftigt
- vend kokosmel og rasp forsigtigt i.
- hæld kokos dejen over rabarberne i formen.
- sæt kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 40 min.
- Rabarber gratin spises lun evt. med flødeskum, creme fraiche eller vanilje is til.
❤