mors æbleskiver
Efterårs bagværk,  Jule opskrifter,  vinter bagværk

Mors æbleskiver


gammeldags gær æbleskiver

Min mors æbleskiver er bare helt fantastiske… – Simpelthen de bedste æbleskiver jeg har smagt.. Sådan som min mormor altid lavede æbleskiver……… Go gammeldags gær æbleskiver uden citron, kardemomme eller hvad nu der ellers kommer i. Måske syntes du heller ikke om alle de krydderier og citron de fleste opskrifter er med… Så prøv denne her opskrift på min mors æbleskiver. …..

Vi fik altid de her skønne æbleskiver og Æblekage når min mormor holdt fødselsdag…. De æbleskiver glemmer jeg aldrig. Min mor lærte at lave dem ligesom hun har lært mig det.

Perfekt til julehygge, til gløgg eller bare hygge på en kold vinteraften. Smager skønt med syltetøj f eks Julemarmelade og sukke pyntet med flormelis

Til de her dejlig gær æbleskiver er en kop Varm Chokolade eller Æblegløgg perfekt.

Andre gode juleopskrifter: Min mors klejner med cognac, Kirsebær dessert med ymercreme eller Langtidsstegt and

Tips:

Kan bages i god tid og fryses .

Et stykke køkkenrulle i den ene hånd, er praktisk til at tørre strikkepinden af med. Mens man bager æbleskiverne.



Mors æbleskiver



25 gr gær

2 spsk. sukker

4 æg

1 tsk. groft salt

4 dl mælk

5 dl mel

Flydende margarine eller smeltet smør til bagning



  1. Rør gæren med sukker i en skål til det er flydende.
  2. pisk æg, mælk og salt i.
  3. pisk melet i og pisk til alle klumper er pisket ud.
  4. lad det stå et lun sted en halv times tid
  5. varm en æbleskivepande godt op med en lille smugle flydende margarine i hvert hul.
  6. pisk dejen igennem
  7. hæld den i en kande.
  8. kom dej i alle hullerne i æbleskivepanden, de skal være halvt fulde.
  9. bag æbleskiverne fine brune og vend dem med en strikkepind.
  10. vend dem med strikkepinden flere gange.
  11. stik i dem med strikkepinden for at se om de er baget.
  12. hold dem varme.
  13. drys evt. æbleskiverne med sigtet flormelis når de servers en en skål.
  14. serveres ved syltetøj og sukker eller flormelis.

2 Comments

  • Karen Margrethe Juel

    Et forslag; prøv at skille æggeblomme og æggehvider. Bland dejen godt, men vent med hviderne. Pisk hviderne stive og vend dem langsomt i dejen. Bag som beskrevet i opskrift. Om det med hviderne skal gøres før eller efter hævning er jeg lidt i tvivl om; jeg tror jeg ville vente til efter.
    Men det er sandt – æbleskiver på gær er l a n g t de bedste man kan få!!
    Med venlig hilsen
    Karen Margrethe Juel

    • Charlotte

      Hej Karen
      Tak for forslaget.
      Det var da vært at prøve.
      Go gammeldags gær æbleskiver er bare go. Nogle gange syntes jeg der kommer alt muligt i æbleskiverne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×