Marmor sandkage
Marmor sandkage en rigtig god gammeldags pund til pund sandkage. Men i min variation med likør, kaffe og chokolade. Den er rigtig flot når man skære skiver af den. Lidt luftig i det og med lækker med chokolade i den mørke dej. Altid god til kaffen, hele året rundt. Den holder aldrig mange dage her hos os, så er den pist væk.
Jeg har brugt en whisky likør til denne marmor sandkage, som vi havde stående, den er ikke lige vores smag. Men er glimerne til at komme i sandkage. Faktisk syntes jeg en sandkage bliver mere luftigt i det af der kommer lidt sprut i af en eller anden slags. Så har du en flaske likør eller spiritus der bare står og aldrig bliver drukket. kan den sukker bruges til kage. Selvfølgelig egner snaps, og morgen bitter sig ikke, det er klar. Men f eks orange , mandel, whisky likør eller lignede, ja også bananlikør kan bruges. Af spiritus er cognac, whisky eller rom fint.
Andre gode sandkager : Herregårdskage, Marcipan sandkage, Blodappelsin kage. eller Gammeldags sandkage
Tips:
Du kan altid se om en kage er bage uden at stikke i den. se blot om den er lindet fra kanten af formen. linder den fra kanten er den bagt.
Marmor kagen er meget fryse egnet, så man altid har en kage i fryseren.
Marmor sandkage
250 gr smør
250 gr sukker
4 æg
½ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker se evt. Vanilje ( sukker )
4 spsk. likør eller spiritus
2 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
250 gr mel.
100 gr mørk chokolade
1 tsk. pulver kaffe
- Kom smør, sukker, æg, vanilje og likør/spiritus samt 2 spsk. mel i en rørskål.
- Pisk det til det i et par minutter ved høj hastighed.
- Kom mel og bagepulver i skålen og rør ved lav hastighed til melet er iblandet. derefter et øjeblik ved høj hastighed.
- Kom 2/3 del af dejen i en smurt sandkageform.
- smelt chokoladen og kom del i resten af dejen sammen med pulverkaffen og rør til det er helt blandet sammen.
- kom chokolade dejen over på den hvide dej.
- tag en kniv og rod runde så den hvide og chokolade dejen bliver blandet lidt.
- Skær med en kniv i rids i dejen midt på.
- Bag kagen ved 175 grader i ca 1 time til den er fin brun og linder fra kanterne.
- Når kagen er bagt lægges formen ned på et spækkebræt og formen vendes et par gang. lad den afkøle lidt
- Løsen kagen fra formen med en kniv og vende den ud på spækkebrættet
- Lad den afkøle helt inden der skæres af den.
❤