Sankt Hans,  Sommer salater

Louises sommersalat


Louises sommersalat

Louises sommersalat, lækker salat med friske asparges og rabarber. På en bund af hjertesalat ligger asparges, rabarber, små halve tomater og pinjekerner. En dressing af balsamico og valnødolie. Pyntet med lidt høvlet ravost på toppen.

Det er min datter, der har givet mig inspiration til denne skønne salat. Rabarber og asparges har vi i haven. Så det lå lige til at prøve det, og det må jeg sige, det var godt. Så tøv ikke med at prøve Louises sommersalat. Passer perfekt fint til en aften ved grillen, sammen med Erlings Kartoffelsalat

tips:

Høvl ravosten med en kartoffelskræller, det går nemt.

Du kan bruges andet ost end Thises ravost, f.eks. vesterhavsost mm

Kan du ikke få fat i små tynde rabarber kan lidt grovere/tykkere stilke bruges de skæres i tynde skiver.



Louises sommersalat



1 hjertesalat

4 friske grønne aspagres 

100 gr små rabarber

lidt salt og et lille drys sukker 

100 gr små tomater

1 spsk. pinje kerner

Dressing:

1 spsk. balsamico

1 spsk. valnødolie

1 spsk. lime eller citronsaft.

salt og frisk kværnet peber 



  1. Skyl hjertesalaten og riv eller skær bladene ud i mindre passende stykker
  2. skyl asparges og rabarber stilke
  3. skær den i mindre stykker
  4. lad aspagres og rabarber få et opkog med ledt salt og sukker i vandet
  5. lad dem stå i det varme vand et par minutter
  6. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af
  7. anret hjertesalaten i et dybt fad.
  8. drys asparges og rabarber, samt pinje kerner over salaten.
  9. Læg halve cherrytomater oven på salaten.
  10. Dressingen:
  11. Rør balsamico, valnødolie, samt limesaft sammen med lidt salt og peber.
  12. hæld det over salaten i fadet.
  13. Pynt med lidt høvlet ravost ( en kartoffelskræller er go )
  14. Lad den stå et trække lidt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×