langtidsstegt and andesteg
efterårs retter,  Jule opskrifter,  vinter retter

Langtidsstegt and


Uhm langtidsstegt and er bare godt……… og sovsen…. Ingen juleaften her uden andesteg…… Hemmeligheden ved en rigtig lækker andesteg er anden og langtidstegning…. – Man kan sagtens gå i kirke juleaften, selv om man skal ha andesteg…. For denne anden passer sig selv…..Skal blot vendes inden man går i kirke.

En go and er ikke bare en fra supermarkedet til 39,95. ….Nej en go and er en der har godt rundt og hygget sig i det fri. Den har fået masser af frisk luft og motion. Min mormor kalde de billige ænder fra supermarkedet for en papand….. Og det vil jeg gi hende ret i…… Man kan købe en go and eller som jeg gør for at få en go and…… Købe ællinger helt små, som vi hygge os med at fodre og se på dem. De er nogle ret sjove dyr. Det er lidt af en festdag når vi henter ællinger sidst i juli eller først i august. Så går de og hygger sig til omkring 1 december. så er de klar….En go and koster selvfølgelig en del mere en billig fra supermarkedet. Men det er pengene vær !!!!!! Man får en super lækker andesteg, og en smagsfuld sovs.

Jeg har altid sagt: Det er ikke svært, at lave en god sovs, hvis man har et godt stykke kød.

langtidsstegt and
andesteg
Anden er klar til at komme i ovnen.

Tips

Så er der forskel på hvilken slags and man foretrækker. moskus/berberiand eller landand. Landanden er mere fed, men super lækkert saftigt kød. Berberianden er mere kødfuld knap så fed.

Vi fortrækker en landand her

Jeg har en helt vidunderlig fedtskiller, som jeg bruger når fedet skal skilles fra skyen. Ellers må men hælde forsigtigt det meste af fedte fra og fjerne resten der er for meget med en ske.

se fedtskiller her

 

Servere den Langtidsstegt and med kogte hvide kartofler, Brunede kartofler, rødkål, Syltede pære , Ribs gelé , Sprøde asier. Samt nogle go franske kartofler varmet på låget kartoffelgryden og den go andesovs.



Langtidsstegt and



1 go landand 3000 -3500 gr

2 store madæbler f.eks. belle de boskoop

ca. 30 svesker

2 tsk groft salt

frisk kværnet peber

Sovs

Andesky fra bradepanden

6-8 spsk. mel

1 dl mælk eller fløde

mad kulør

salt

friske kværnet peber

lidt sukker



  1. vask og skyl anden grundigt.
  2. læg anden med brystet opad i en stor lidt høj bradepande.
  3. vask æblerne og ta kernehuset ud og skær æblerne i skiver.
  4. fyld anden op med æbler og svesker.
  5. bind et stykke kødsnor rundt om ben og rumpen af anden, bind med en sløjfe.
  6. drys 1 tsk salt og frisk kværnet peber på anden og gnid det lidt ind.
  7. kom vand rund om anden i bradepanden. ( så der er ca. 2 cm i bradepanden )
  8. sæt den midt i ovnen og tænd ovnen på 150 grader.
  9. skrue oven lidt ned ( ca. 140 – 145 grader )
  10. lad den steg i ca. 3 timer
  11. vend anden og drys med salt og frisk kværnet peber.
  12. steg videre på anden i 3 timer til ved 140 – 145 grader.
  13. nu er anden super mør og super lækker
  14. Sovs.
  15. hæld skyen i en skål
  16. sæt anden tilbage i den nu slukkede oven.
  17. skum andefedtet fra skyen. Se tips
  18. Der skal være noget fedt til at gi sovsen go smag.
  19. Hæld andeskyen i en gryde
  20. drys mel over skyen i gryden lad det stå et øjeblik
  21. pisk så melet godt ud.
  22. varm sovsen op til den koger
  23. tilsæt lidt mælk eller fløde efter smag.
  24. kom et par dråber madkulør i ad gangen til den får den rette farve.
  25. smag sovsen til med sukker salt og peber.
  26. Tilsæt evt. lidt mere mælk hvis den er for tyk. Men den skal hænge på kartoflerne…..
  27. klip anden ud
  28. først lår og vinder
  29. så deler man dem på langs og klipper det over i passene stykker.
  30. serveres med kogt hvide kartofler, Brunede kartofler, rødkål, halve Syltede pære , asier, Ribs gelé, samt nogle god franske kartofler ( varmet på låget af kartoffelgryden.) og den gode andesovs……
  31. Velbekomme

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×