Drikke,  saft sommer

Hyldeblomstdrik med ferskner


Hyldeblomstdrik med ferskner

Hyldeblomstdrik med ferskner eller nektariner, mynte og lavendel. En lidt anderles variation af den klassiske Hyldeblomstdrik.

Det er sommer, når vi har Hyldeblomstdrik i køleskabet. Hyldeblomstdrik eller hyldeblomstsaft er en skøn drik på en varm sommerdag.

Smager af sol og sommer….. – Ingen sommer uden hyldeblomstdrik, smager skønt iskoldt på en varm sommerdag. Et glas iskolde hyldeblomstdrik på en hed sommerdag er dejligt. Meget forfriskende og lækkert. Opblandes med vand eller danskvand og masser af isterninger eller knust is.

Hyldeblomstdrik med ferskner eller nektariner er meget nemt , at lave. Hyldeblomsterne mm skal blot overhældes med kogende vand og trække i køleskab i 3 dag. Sies og kommes på flasker, så er det dejligt hyldeblomstdrik i køleskabet et stykke tid.

Man kan også lave andre variationer af hyldedrik nemlig: Rabarber hyldeblomstdrik eller Jordbær hyldeblomstdrik eller Rabarber / jordbær hyldeblomstdrik

Af hyldeblomstsaft / drik kan du lave en dejlig Hyldeblomst koldskål

Tips:

Hylden blomster i juni måned, med dens fine hvide blomsterskærme. De findes mange steder, men pas på ikke at plukke nogle der står tæt på tung trafik mm.

Hvis du ikke kan finde citronsyre i supermarkederne, kan du bruge vinsyre i stedet for. Det er nogle gange svært , at finde citronsyre i hyldeblomst sæsonen.

Serveres opblandet med iskoldt vand eller danskvand med isterninger eller knust is.

I stedet for, at tilsætte atamon, kan du fryse saften ned i plast flasker eller lignede. Uden atamon er er hyldeblomstdrikken holdebar i køleskab ca. 1 uge.

Prøv også , at fryse hyldeblomst drikken i en isterningbakke. Kom en terning i et glas danskvand, og du har en dejlig forfriskende drik.

Husk , at bruge øko citroner, alm citroner er sprøjtet. Men økologiske citroner også nemme , at få fat i nu om dag.



Hyldeblomstdrik med ferskner



ca. 20 ny udsprunget hyldeblomst skærme

4 modne ferskener eller nektariner

2  store øko citroner 

1 kg rørsukker

5-6 friske mynteblade

ca. 10 stængler lavendelblomster

50 gr citronsyre

2 l kogende vand

evt. 1 tsk. atamon



  1. Skyl hyldeblomst skærmene grundigt og fri for små dyr og blade.
  2. Læg dem i en skål med låg ( 4 l ).
  3. skyl fersknerne
  4. Skær ferskner eller nektariner i små stykker uden om stenene
  5. Hæld rørsukker, ferskenen / nektarin tern og citronsyre over hyldeblomsterne i skålen.
  6. læg skyllede mynteblade og lavendelblomster over
  7. Skyl og skær citronerne i skiver og læg dem over sukkeret.
  8. Hæld det kogende vand over og rør til sukkeret er opløst.
  9. Hæld evt atamon i og rør lidt.
  10. Læg låg på og sæt i køleskabet i 3 dag.
  11. Efter 3 dag sies saften igennem et rent klæde.
  12. Hældes på rengjort og atamon skyllede flasker.
  13. Opbevare hyldeblomstsaft /drikken i køleskabet, kan holde sig 2 måneder.
  14. Atamon kan undlades, men så kan det fryses i plastflasker
  15. eller man kan fryse det i isterninger.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×