Hjemmelavet saltkød
Jeg elsker et godt stykke smørrebrød med hjemmelavet saltkød og peberrod salat, agurkesalat og ristede løg. Det er så lækkert… Eller til et stykke med Dyrlægens natmad, med leverpostej og sky……
Det er slet ikke svært, at lave sin egent saltkød… Og det smager af noget….
Saltkødet er lavet af en okse eller kalvelårtunge, der lægges i en saltlage et par dag ( sprængt ). Hvorefter den koges og afkøles. Så er den klar til , at lave nogle lækre madder af.
Andet dejligt hjemmelavet pålæg : Hjemmelavet rullepølse, Hjemmelavet leverpostej, elleren dejlig krydder postej,
Tips
Kan laves af Okse eller kalvelårtunge
saltkød er særdeles fryseegnet.
Kan fryses hel i stykker eller skiver. Holdbarhed ca. 3 måneder.
Hjemmelavet saltkød
Saltlage:
Pr. 1 liter vand
2½ dl groft salt
½ dl sukker
Desuden;
1 laurbærblade
1 kvist estragon ( eller lidt tørret )
1 tsk. hele peberkorn eller en peberkorns blanding
Saltkød:
1 okselårtunge ca. 800 gr ( se tips )
Kødsnor
kogende vand
Kogelage:
Vand
1 tsk. salt
10 peberkorn
1 laurbærblad
- Saltlage
- Kog en lage af vand, salt sukke og krydderier.
- lad den afkøle
- Saltkød
- Okselårtungen snøres stramt med kødsnor.
- læg lårtungen i en si med et viskestykke i.
- overhæld okselårtungen med kogende vand.
- tør kødet af i et rent viskestykke.
- læg kødet i en plastbøtte med låg.
- hæld nu den næsten kolde saltlage over kødet
- Læg evt. en underkop, lille skål eller ligne over til at holden kødet ned i saltlagen.
- sæt saltkødet i køleskabet i 3 dag.
- På 3 dagen tages kødet op af saltlagen tørres med et viskestykke
- Pakkes ind i et rent viskestykke og lægges i et lille fad i køleskabet til næste dag.
- Kogning;
- På 4 dagen lægges saltkødet i gryde med frisk vand og krydderier.
- Kog saltkødet i 1½ time under låg.
- Lad saltkødet køle lidt af i suppen.
- læg nu den færdige saltkød i køleskabet til næste dag.
- Fjern bomuldgarnet saltkødet er snøret med.
- nu kan den skæres i pæne tynde skiver.
- saltkødet kan evt. fryses hel eller i skiver.
❤