Herregårdskage
Herregårdskage, en meget lækker sandkage med groft hakket mørk chokolade og lidt cognac. Måske lidt luksuriøst, derfor har den måske fået det navn.
Herregårdskagen er en god gammeldags pund til pund sandkage. Hvor der er er tilsat cognac og hakker chokolade til dejen. – Den har en let smag fra cognac og chokolade stykker. – Virkelig lækker udgave af en sandkage……
Det her er endnu en opskrift fra mine gemmer. En opskrift jeg har gemt, i en meget slidt mappe der ikke er for så køn mere. – Men den hænger da sammen endnu ……..
Andre gode kage opskrifter: Lækker kage med æbler og marcipan, Marcipan sandkage eller August kage
Tips:
Du behøver ikke stikke i en kage med en strikkepind eller lignede. Kagen er helt sikkert bagt når den linder fra kanten af formen.
Mælke chokolade kan bruges i stedet for mørk chokolade til denne sandkage med chokolade.
Herregårdskage
250 gr smør
250 gr sukker
4 æg
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker se evt. Vanilje
3 spsk. cognac
1 tsk. bagepulver
250 gr mel.
100 gr groft hakket mørk chokolade
- Kom smør, sukker, æg, vanilje, og cognac i en rørskål.
- Pisk det til det er hvidt og luftigt.
- Kom mel og bagepulver i skålen
- rør ved lav hastighed til melet er iblandet.
- Derefter et øjeblik ved høj hastighed.
- bland det groft hakkede chokolade i dejen
- Kom dejen i en smurt sandkageform.
- Skær med en kniv i rids i dejen midt på.
- Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1 time, til den er fin brun og linder fra kanterne.
- Når kagen er bagt lægges formen ned på et spækkebræt og formen vendes et par gang.
- lad den afkøle lidt
- Løsen kagen fra formen med en kniv og vende den ud på spækkebrættet
- Lad Herregårdskagen afkøle helt inden der skæres af den.
❤