Gammeldags koldskål
sommer desserter

Gammeldags koldskål


gammeldags koldskål

Kender du det, det er en rigtig varm sommerdag, og man gider ikke lave eller spise varmt mad. Så er gó gammeldags koldskål bare løsningen !!

Her er mit bud på gó gammeldags koldskål ( mormor koldskål )☀️ Koldskål kan laves på mange forskellige måder. Men her syntes vi denne hjemmelavet koldskål er bedst….. Enkel og nem

Hjemmelavet koldskål er dejligt en varm dag, og nemt. Kan spises som dessert, mellemmåltid eller som ” aftensmad” på en rigtig varm sommer dag, hvor man ikke rigtigt har lyst til varmt mad.

Vi spiser lidt forskelligt i koldskålen f.eks. tvebakker, Ristede havregryn. Eller som de fleste gør med kammerjunker. Der er meget stor forskel på smagen af købe kammerjunker. Der må man prøve sig frem og finde dem man bedst kan li.

Prøv en af de andre gode opskrifter på hjemmelavet koldskål : Rabarber koldskål, Hyldeblomst koldskål

Tips :

Brug gerne økologisk kærnemælk, til go gammeldags mormor koldskål. Den økologiske er lidt tykkere i konsistensen. Det gør at koldskålen bliver mere tyk i det og mere lækker.

Prøv, at komme jordbær i skiver i koldskålen. Det gør den ekstra lækker 😋

Du kan bruge både citron og limesaft.



Gammeldags koldskål



4 pasteuriseret æggeblommer ( 2 bægere )

4 spsk. sukker

1 spsk. citron eller limesaft

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

1 liter kærnemælk, gerne økologisk 



  1. Pisk æggeblommer, sukker, citronsaft og vanilje hvidt og luftigt.
  2. Tilsæt kærnemælken lidt ad gangen.
  3. Pisk til det er blandet helt.
  4. Serveres koldskål med tvebakker, kammerjunker eller Ristede havregryn.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×