Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Fødselsdags kringle


fødselsdags kringle

Fødselsdags kringle en en lækker hjemmebagt gammeldags gær kringle. Perfekt til en fødselsdag, sammen med Varm Chokolade, Fødselsdags boller, og lagkage. Dejlig hjemmebagt gær kringle, med remonce og portvins rosiner.

Den her Fødselsdags kringle er lavet en rigtigt lækker smidig gærdej, remonce med marcipan. Store sorte rosiner, der er lagt i blød i portvin. Pyntet med perlesukker, mandel flager samt små Fødselsdags flag

Prøv også Æblestænger med marcipan, Adventskringle eller gammeldags Kringle

Andre gode opskrifter til en fødselsdag : Fødselsdags boller, Fødselsdagskage, Gammeldags dansk æblekage , Klassisk dansk lagkage eller Varm Chokolade

Tips

Du kan udlade, at sætte rosinerne i blød i portvin.

I stedet for portvin kam anvendes sherry eller madeira.

Den kan fryses ned, og varmes op….. – Så den kan laves i go tid.



Fødselsdags kringle



Dej:

375 gr hvedemel

200 gr smør

50 gr gær

2 spsk. lunken vand

2 spsk. sukker

3/4 tsk. salt

2 æg

Remonce:

125 gr smør

100 gr sukker

75 gr marcipan ( revet eller små tern )

Fyld:

2 dl store mørkerosiner 

1 spsk. portvin

Pynt:

1 æg 

1 spsk. perlesukker

nødde eller mandeflager.

Små fødselsdags flag



  1. Portvins rosiner
  2. Læg rosinerne i blød i portvin i en skål, gerne 1- 2 timer.
  3. Dej:
  4. Kom mel og smør i en skål,
  5. smuldre smørret ud i melet.
  6. rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
  7. hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
  8. ælt dejen grundigt.
  9. lad dejen hvile lidt.
  10. Remoncen:
  11. rør smør, marcipan og sukker sammen til remoncen
  12. Udrulning
  13. rul dejen ud på et mel drysset bord, til et aflangt rektangel ca. 90 x 30 cm
  14. smør halvdelen af remoncen ud i en stribe midten af dejen.
  15. Hæld portvins rosinerne i en sigte.
  16. drys rosiner på striben af remonce.
  17. Pensle den udrullede dej med æg i kanterne.
  18. fold enderne lidt ind over fyldet.
  19. fold den ene side dej over fyldet, rul den rund så den er lukket.
  20. Form den lange kringle stang til en kringle på en bageplade med bagepapir.
  21. smør stængerne med sammenpisket æg
  22. drys med perlesukker og nøddeflager.
  23. sæt kringlerne et lunt sted i ca. 1 time
  24. bag dem ved 175 gr i ca. 30 min
  25. Lad den afkøle på pladen
  26. så kan den forsigtigt skubbes over på et fad, og pyntes med små flag.
  27. Lun evt. fødselsdags kringlen lidt inden den skal spises.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×