Fødselsdags kringle
Fødselsdags kringle en en lækker hjemmebagt gammeldags gær kringle. Perfekt til en fødselsdag, sammen med Varm Chokolade, Fødselsdags boller, og lagkage. Dejlig hjemmebagt gær kringle, med remonce og portvins rosiner.
Den her Fødselsdags kringle er lavet en rigtigt lækker smidig gærdej, remonce med marcipan. Store sorte rosiner, der er lagt i blød i portvin. Pyntet med perlesukker, mandel flager samt små Fødselsdags flag
Prøv også Æblestænger med marcipan, Adventskringle eller gammeldags Kringle
Andre gode opskrifter til en fødselsdag : Fødselsdags boller, Fødselsdagskage, Gammeldags dansk æblekage , Klassisk dansk lagkage eller Varm Chokolade
Tips
Du kan udlade, at sætte rosinerne i blød i portvin.
I stedet for portvin kam anvendes sherry eller madeira.
Den kan fryses ned, og varmes op….. – Så den kan laves i go tid.
Fødselsdags kringle
Dej:
375 gr hvedemel
200 gr smør
50 gr gær
2 spsk. lunken vand
2 spsk. sukker
3/4 tsk. salt
2 æg
Remonce:
125 gr smør
100 gr sukker
75 gr marcipan ( revet eller små tern )
Fyld:
2 dl store mørkerosiner
1 spsk. portvin
Pynt:
1 æg
1 spsk. perlesukker
nødde eller mandeflager.
Små fødselsdags flag
- Portvins rosiner
- Læg rosinerne i blød i portvin i en skål, gerne 1- 2 timer.
- Dej:
- Kom mel og smør i en skål,
- smuldre smørret ud i melet.
- rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
- hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
- ælt dejen grundigt.
- lad dejen hvile lidt.
- Remoncen:
- rør smør, marcipan og sukker sammen til remoncen
- Udrulning
- rul dejen ud på et mel drysset bord, til et aflangt rektangel ca. 90 x 30 cm
- smør halvdelen af remoncen ud i en stribe midten af dejen.
- Hæld portvins rosinerne i en sigte.
- drys rosiner på striben af remonce.
- Pensle den udrullede dej med æg i kanterne.
- fold enderne lidt ind over fyldet.
- fold den ene side dej over fyldet, rul den rund så den er lukket.
- Form den lange kringle stang til en kringle på en bageplade med bagepapir.
- smør stængerne med sammenpisket æg
- drys med perlesukker og nøddeflager.
- sæt kringlerne et lunt sted i ca. 1 time
- bag dem ved 175 gr i ca. 30 min
- Lad den afkøle på pladen
- så kan den forsigtigt skubbes over på et fad, og pyntes med små flag.
- Lun evt. fødselsdags kringlen lidt inden den skal spises.
❤