Blommer i Madeira marmelade
Det der med, at komme forskellige spiritus, vin eller krydderier i marmelade. Er jeg blevet lidt vild med, at lege med. Det er gi en anden ny og spændende smag til gamle klassiker. Her er det min blommer i madeira marmelade. Så er du vild med blommer i madeira. Du ved de der chokolade tærter med plum i madeira. Uha de er go !!! Så skulle du prøv denne her marmelade.
En skøn frisk blomme marmelade med masser af madeira. Perfekt til brødet eller fyld i kager. Det er en utrolig smuk rød-orange farve denne marmelade får.
Andre opskrifter med blommer: Blomme trifli, Blommegratin med kokos, Blommekage a la Anders A. Blomme marmelade med vanilje
Tips
Jeg bruger altid syltesukker, det er så nemt, at bruge med et perfekt resultater.
Mørke blommer er bedst til denne marmelade.
Hvor meget madeira, du kommer er lidt efter smag og behag. Jeg personligt syntes den skal være intenst.
Moser du lidt i den ny kogt marmelade med en kartoffel moser. Fordeler blomme stykkerne sig i hele glasset. I stedet for at lægge sig i overfladen.
Blommer i Madeira marmelade
1 kg udstenet mørke blommer
1 kg syltesukker’
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
1 -1½ dl madeira
atamon eller spiritus til skylning af glas
- Skyl og udsten blommerne
- kom dem i en gryde, sammen med syltesukker, vanilje og madeira.
- kog det op og laf det koge ved svag varme i 3 min.
- ta det fra varmen
- mos det evt. lidt med en kartoffelmoser.
- smag om der skal mere madeira i. ( kog det op igen, hvis de tilsætter mere madeira )
- kom det på små atamon eller spiritus skyllede glas.
- luk strakt glassene og stil dem på et rent viskestykke .
- Sæt mærkater på glassene
- opbevar blommer i madeira marmeladen køligt og mørkt
❤