Blomme vendekage med kokos
Du skulle prøve denne her blomme vendekage med kokos den er utrolig lækker😋 Med kokosmel og farin. Kokos og farinen sammen med blommerne er en rigtig go kombination.
Så har du mange blommer på blommetræerne i år. Måske har du fået en hel pose fuld dejlige blommer. – Så prøv, at bage denne jer vidunderlig kage.
Nogle år er der kun 10 blommer på vores tre blommetræer og andre år bugner mine blommetræer af Blommer, grene er ved at knække. Så må man prøver at bruge dem til alt muligt f eks Blomme marmelade med vanilje. Blommegrød ,Blommegratin med kokos, blommetrifli, Blommekage a la Anders And: eller måske Lille Erik´s blommesalat. eller den Blomme vendekage med kokos.
Tips
Det kan godt være lidt svært at vende den varme kage. Pas på ikke at brænde fingrene. Man skal være lidt hurtig !!!!
En kager er helt sikkert bagt nå kanten linder fra formen.
Blomme vendekage med kokos
4 spsk. kokosmel
4 spsk. farin
40 gr smør
15 – 20 udstenet blommer
Dej
4 æg
250 gr sukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
160 gr smeltet smør
200 gr mel
1 tsk. bagepulver
- I en stor springform, drysses kokosmel i bunden.
- Læg halve udstenede blommer med med snitfladen ned ad i et mønster.
- Drys farin over og små klatter smør.
- Pisk æg. sukker og vanilje hvidt og luftigt.
- Smelt smørret
- Pisk skiftevis mel/bagepulver og smeltet smør i dejen.
- Pisk et øjeblik ved kraftigt hastig.
- Hæld forsigtigt dejen over blommerne i springformen.
- Sæt kagen i ovnen ved 175 grader og bag kagen i 50 min.
- Ta kagen ud af ovnen.
- Løsen kagen fra formen med en kniv og åben springformen og fjern den.
- Læg et fad, der kan gå i ovnen over kagen, vend nu kagen om så den ligger på fadet med bunden af springformen op ad.
- Ta bunden forsigtigt af, og sæt kagen til bage i ovnen i 5-10 min.
❤