æblelommer
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Jule bagværk,  vinter bagværk

Æblelommer ( æblefisk )


æblelommer

Super nemme lækre kager i en fart……. – Æblelommer eller æblefisk er nogle meget nemme kager, de smager bare skønt især nybagte. De er simpelthen lavet af frossen købe butterdej, der er rullet lidt ud. Fyldt med revet æbler og lidt marcipan.

Lækre, sprøde, friske og ikke for søde kager perfekt til en kop kaffe eller the…… – Æblelommer eller æblefisk er ikke til at stå for når de er lige er friskbagte og lune endnu……. – Så bliver man fristet til, at snuppe en til butterdejs æblelomme ( æblefisk )til – Uhm

Du kan også bage en : Nem æblestang af butterdej

Andre gode kager med æbler: Fastelavnsboller med æble og makron, Gammeldags dansk æblekage, Lækker kage med æbler og marcipan.

Tips

I stedet for revet æble kan man komme lidt Æblemos i æblelommerne

Frisk butterdej i rulle kan også bruges i stedet for frossen butterdej til de her lækre butterdejs æblelommer.

Kan også pyntes med lidt mandelflager

Æblelommer ( æblefisk ) smager bedst samme dag som de er bagt.



Æblelommer ( æblefisk )



1 pk frossen butterdej ( 6 pl. 450 gr )

60 gr marcipan i små tern

2  revet æbler

æg til pensling

perlesukker



  1. optø butterdej pladerne på bordet hver for sig.
  2. skær den over på midten så der bliver 2 lige store firkanter.
  3. rul dem lidt ud med en kagerulle.
  4. fordel marcipan og revet æble på de 12 stykker dej.
  5. fold dejen henover fyldet så det bliver en trekant.
  6. klem kanten sammen
  7. lag dem på en bageplade med bagepapir
  8. tryk kanten, med en gaffel.
  9. pensel æblelommerne med æg og drys med perlesukker.
  10. bages ved 200 grader i 20- 30 min

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×